GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
2 Nisan 2018 Pazartesi 14:24

Ege'de tekne battı! Hayata dönüş anı

İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edilirken, gelen son dakika bilgisine göre, ölen ya da yaralanın olmadığı bildirildi. 70-75 kişilik dalgıç ekibi tekne battıktan sonra en yakın karaya yüzerek çıktı. Kazazedelere ilk müdahale yapıldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları gönderildi. Hamam Koyu mevkisinde bir dalış teknesinin su alarak battığı belirlendi. Olay yerine ulaşan ekipler, ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybının olmadığını tespit etti. Teknede bulunan kazazedeler Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti gemileriyle limana getirildi. Limanda bekleyen sağlık ekipleri kazazedelere müdahale etti ve battaniye dağıttı.

FETHİYE KAYMAKAMI ŞAHİNER'DEN AÇIKLAMA
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye açıklarında tekne battığı ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldığını hatırlatarak, "Hamam Koyu mevkisinde bir dalış teknesinin su alarak battığı belirlendi. Olay yerine ulaşan ekipler, ilk belirlemelere göre herhangi bir ölünün olmadığını tespit etti." dedi.

Şahiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tekne battığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik, Jandarma, 112 ve Kıyı Emniyeti ekipleri bölgeye sevk edildi, bir helikopter de havadan arama çalışması başlattı. Hamam Koyu mevkisinde bir dalış teknesinin su alarak battığı belirlendi. Olay yerine ulaşan ekipler, ilk belirlemelere göre herhangi bir ölünün olmadığını tespit etti. Teknenin kıyıya çıkarılması için çalışmalar sürüyor. Bölgede her ihtimale karşı arama faaliyeti de devam ediyor. 70-75 civarında dalgıcın dalış yaptığı bir tekne batıyor. Biz de şu an kurtarma botundayız. Deniz oldukça dalgalı. İlk belirlemelere göre batma nedeni hava şartları. Herhangi bir kayıp ya da yaralı yok. Tekne batınca en yakın karaya çıkmışlar ancak hava şartları nedeniyle büyük bot yanaşamadığı için daha küçük botlarla gruplar halinde alınıyorlar" diye konuştu.

Fethiye ilçesi açıklarında bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 5 bot, bir uçak ve bir helikopter ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait iki hücumbot ve bir helikopter gönderilmişti. (DHA,AA)