GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Eylül 2023 Çarşamba 12:48

Ege'de istifa sonrası kapatma... Hayati kepenk!

İddialara göre; Ege Üniversite Hastanesi’nde nakil ünitesi birimindeki doktorun istifa etmesi sonrasında üniversite rektörlüğü yeni kadro açmadığı için ilgili birim kapatıldı. Akciğer nakli bekleyen hastalar ve yakınları imzalı açık çağrı metninde konuyla ilgili olarak yaşanan mağduriyet dile getirildi.

EGEDESONSÖZ – Ege Bölgesi’nin en büyük ve en geniş kapsamlı hastanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Hastanesi’nde nakil ünitesi biriminin kapatıldığı iddia edildi. İddialar göre; birimin kapatılmasının gerekçesi olarak akciğer nakli yapan doktorlar birinin istifa etmesi üzerine üniversite rektörlüğünün bu alanda yeni doktor kadrosu açmadığı belirtildi.

‘YAŞAM ÜMİTLERİ ELİMİZDEN ALINDI’
Aileler, Sağlık Bakanlığı ve rektörlüğe kadro açılması için açık çağrı metni yayımladı. Akciğer nakli bekleyen hastalar ve yakınları imzasını taşıyan çağrı metninde nakil bekleyen hastaların mağduriyet yaşadığı ve nakil olanağı ortadan kaktığı için yaşam sürelerinin risk altına girdiği belirtildi.

Yapılan çağrı metni şu şekilde:
Ege Üniversitesi Hastanesinde Akciğer Nakli yapan hekimlerden birinin istifa etmesi üzerine rektörlük tarafından kadro açılmadığı için nakil ünitesi birimi kapatıldı! Nakil bekleyen hastalar mağdur edilmiş olup büyük umutlarla sıra beklediği akciğer nakli ile yaşam ümitleri ellerinden alınmıştır.

Bir umutla nakil gelmesini bekleyen hastaların nakil olanağı ortadan kalktığı için yaşamları süreleri risk altında. Sağlık Bakanlığı’nın gerekli incelemeyi yapıp bu mağduriyeti gidermesini bekliyoruz.