GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
13 Mayıs 2020 Çarşamba 18:14

Ege'de bir ilde daha maske zorunluluğu!

Muğla Hıfzıssıhha Meclis Kurulu tarafından Coronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı. Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Muğla’da maske kullanımının 15 Mayıs’tan itibaren zorunlu hale geldiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından Covid-19 dolayısıyla alınan tedbirlerin, bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst düzeye taşınması amacıyla Muğla Hıfzıssıhha Meclis Kurulu tarafından yeni tedbirler alındı. Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada Muğla’da maske kullanımının 15 Mayıs’tan itibaren zorunlu hale geldiği bildirildi.

Muğla Hıfzıssıhha Meclis Kurulu tarafından alınan kararlar şu şekilde açıklandı:

-Yenidoğan İşitme Tarama Programı kapsamında, yenidoğan her bebeğin ilk testinin hastaneden taburcu olmadan önce mutlaka yapılmasına, işitme taramasından kalan bebeklerin tekrar testleri için 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına randevu verilmesine, ayrıca Muğla’da referans merkezi olmaması nedeniyle işitme tarama sevkli bebeklerin İl dışına gitme durumlarının 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına ertelenmesine;

Muğla’da bulunan tüm vatandaşlarımızın; başta pazaryerleri, marketler, toplu olarak çalışılan işyerleri, toplu taşıma araçlarında (satıcı, müşteri, çalışan herkes) maske kullanımının zorunlu olmasının yanında, vatandaşlarımızın her türlü alanlarda (cadde, sokak, parklar, alışveriş merkezleri gibi vb. açık ve kapalı tüm alanlar) ve araçlarında konutlarından çıktıkları andan itibaren maske kullanımının 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren zorunlu olmasına karar verilmiştir.”