GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mart 2023 Salı 09:25

Efsane Vali’ye sorduk, o da cevapladı: İzmir'den de çok istediler ancak...

İYİ Parti Elazığ’dan milletvekilliği için yola çıkan İzmir’in unutulmaz valisi Cahit Kıraç, “İzmir’i neden tercih etmediniz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “İzmir’le güçlü bağım halen devam ediyor. Sevenlerimiz çok ısrar etti, illa gel, buradan aday ol, diye… İzmir’i çok seviyorum ama doğup büyüğüm Elazığ’dan adaylığı doğru buldum. Aday gösterilir de seçilirsem, İzmir’in de vekili olacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 2007-2013 yılları arasında İzmir’de 6 yılı aşkın süre Vali olarak görev yapan, toplumun her kesiminden büyük sevgi ve saygı gören Mustafa Cahit Kıraç, Elazığ’dan milletvekili aday adayı oldu. Parti olarak da İYİ Parti’yi tercih etti. İzmirliler, 10 yıldır unutumadıkları, hala saygıyla andıkları Vali Kıraç’ın neden İzmir’den aday adayı olmadığını soruyor. Egedesonsöz’e konuşan Vali Kıraç, bu sorunun yanıtını tüm samimi duygularıyla, şu sözlerle verdi: “Kalbimin yarısı İzmir’de. Sevenlerimiz çok ısrar etti, illa gel, buradan aday ol, diye. İzmir’i çok seviyorum ama doğup büyüdüğüm Elazığ’dan aday adaylığını doğru buldum. Aday gösterilir de seçilirsem, İzmir’in de vekili olacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

İZMİRLİLER, ŞUNU ÇOK İYİ BİLSİNLER Kİ…
İzmir’le güçlü gönül bağının devam ettiğini belirten Vali Cahit Kıraç, “İzmir’de 7 seneye yakın Valilik yaptık. İzmir’de ayak basmadığım sokak, mahalle, köy, belde kalmadı. O ayrı bir konu. Orada da çok büyük bir çevrem var. Ben İzmir’i çok sevdim, İzmir de beni… İzmir’in dışında kalmadım ki zaten” sözleriyle, aklının, yüreğinin İzmir’de olduğunu ifade etti. Vali Kıraç, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Doğduğum büyüdüğüm bir kent var ve bir yanda da 7 yıla yakın Valilik yaptığım, çok sevdiğim İzmir var. Tercih etmek hiç kolay değil. Ancak doğduğum şehir, daha ağır bastı. Ben ne kadar Elazığlı isem, o kadar da İzmirliyim. İzmir’in dışında olmam mümkün değil. Milletvekilliği başka bir şeydir. Bir şehirden milletvekili seçiliyorsunuz ama Türkiye’nin milletvekili oluyorsunuz. İzmir’deki yakınlarım, sevenlerimiz çok ısrar ettiler, illa gel, buradan aday ol, diye. Artık bir karar verdim, Elazığ’dan yola çıktım. Elazığ için, İzmir için, tüm şehirlerimiz ve Türkiye için, verdiğim bu karar hayırlı olsun. İzmirliler şunu iyi bilsinler ki, eğer aday gösterilir de seçilirsem, İzmir’in de vekili olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. İzmirlilerle çok güzel bir gönül bağım var. Gerçekten Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir İzmir. İzmir her şeyi hak ediyor.  İzmirlilere sevgilerimi, saygılarımı, muhabbetlerimi ve özlemlerimi iletin lütfen.”