GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Eylül 2023 Pazar 10:51

Ednan Arslan’dan o söylemlere net yanıt: Hiçbir yerde taraf olmadım!

Narlıdere İlçe Kongresine müdahil olduğu iddialarını kabul etmeyen CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Ben hiçbir yerde taraf olmadım. Üstelik orada Divan Başkanıydım. Divan Başkanı olmak bile zaten tarafsız olmayı gerektirir. Ben Narlıdere üyesiyim. Mahallemdem delege listesi yapan arkadaşlara, beni veya ailemden kimseyi yazmayın, diye tembih ettim. Partimden aldığım gücü, örgüte karşı kullanmam” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan, partisinin Narlıdere kongresine müdahil olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Gazeteci Fatih Yapar’ın SONSÖZ TV’deki programında, o kongrede Divan Başkanı olduğunu ve bu görevin bile tarafsız olmayı gerektirdiğini anlatan Arslan, “Ben hiçbir yerde taraf olmadım. Partimden aldığım gücü, örgüte karşı kullanmam. Partiden alınan gücün, örgüte karşı kullanılmasını doğru bulmuyorum” dedi. Mahallesinde delege listesi yapanlara, kendisinin veya ailesinden birinin herhangi bir listeye yazılmamasını özellikle istediğini belirten Arslan, Narlıdere’deki süreçten Belediye Başkanı Ali Engin’in haberdar olduğuna vurgu yaptı.

O SÜREÇTE BİR DELEGEYE BİLE TELEFON ETMİŞLİĞİM YOKTUR
Narlıdere’de Belediye Başkanı Ali Engin’in desteklediği Mesut Durgun’a karşı Devrim Kırlangıç liderliğinde hazırlanan listede Celal Yıldız, eski Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun eşi Sibel Sessiz Moroğlu ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yakın isimlere yer verilmesi, tartışmalara sebep olmuştu. Bu listeyi desteklediği öne sürülen Ednan Arslan, Narlıdere İlçe Kongresi ‘nde “Ali Engin’in listesine karşı mı oldunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Öyle bir şey yok. İkinci bir aday çıktı. Ben Narlıdere seçimlerinde Divan Başkanıydım, tarafsız olmamı gerektirir bu görev. Tarafsız oldum. Oradan Güzelbahçe’ye geçtim, iki genç arkadaş adaydı. O iki arkadaştan hangisini hangisinden daha çok sevebilirim? Ben onların eski ilçe başkanıyım. Narlıdere için de öyledir. Ali Engin başkanla yıllardır birlikte siyaset yaparım. O İl başkanımdı, ben ilçe başkanıydım. Ali başkanla son derece uyumluyum. Narlıdere’de aktif siyaset yapan bazı arkadaşlarımız, kendilerince, biz aday olmak istiyoruz, aday çıkarmak istiyoruz, dediler. Bunları saygıyla karşıladık. Ali başkan da biliyor. O süreçte bir delegeye dahi telefon etmişliğim yoktur. Ben Narlıdere üyesiyim. Çatalkaya mahallesinde otururum. Çatalkaya’da liste yapan arkadaşları arayıp, beni veya ailemden birini kesinlikle delege yazmayın, diye tembih etmişimdir. Ben Narıldere’de taraf olamam dedim. Milletvekili oldum, partim bana Parti Meclisi üyeliği görevi verdi. Partimden aldığım gücü örgütüme karşı kullanmam.”

DELEGE SEÇİMLERİNE YÖNELİK MÜDAHALEM VARDIR
“Şunu söyleyebilirim; benim bazı yerlerde delege seçimlerine yönelik müdahalem vardır. Yanlış gördüğüm kişilerle ilgili… Partilim, haksızlığa uğradığını bana ifade ediyorsa, ben o haksızlığı gidermek adına il başkanı ve ilgili ilçe başkanını arayarak, arkadaşlar burada haksızlık olduğunu söylüyorlar, bir takım iddialar var, bunları düzeltin, demişimdir. Mesela bir mahallede seçim yapılmaması… Hazirunun altına, yazılmaması gereken insanların isimlerinin yazılması gibi… Bunlar hatadır anlamında demiyorum, onlar da kendilerini şöyle savunuyorlar. Diyorlar ki, A mahallesinden B mahallesine zamanında ikamet almış, o yüzden sonradan yazıldığını söylerler. Bu ifade doğruysa, o partili orada oy kullanır, doğru değilse o isimlerin hazirun listesinden silinmesini istedim. Gerilimi gidermek adına müdahalem olmuştur. Hiçbir adaya yönelik lehte konuşma yapmadım. Narlıdere’de iki adayla bir araya geldim, bir kişi fedakarlık yapabilir mi, tek listeyle gidilebilir mi, bunu konuştum. Olamayacağını gördük, o zaman birbirimizi kıracak söylemlerde bulunmayalım, dedik. Özetleyecek olursak, belediye başkanı Ali Engin, süreçten haberdardı.”

BİR PARTİLİNİN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU BİLENLERDENİM
Partiden alınan gücün, örgüte karşı kullanılmaması gerektiğini sık sık dile getiren Ednan Arslan, bu sözünü şu sözlerle açıklık getirdi:

“Bazı arkadaşlar, açıkça birilerini destekliyorlar, konuşuyorlar. O açıklamaları doğru bulmuyorum. O arkadaşlarımızın yoğurt yiyişidir. Ben gençlik kolları başkanlığından geliyorum. Bir partilinin ne kadar kıymetli olduğunu bilenlerdenim. Güzelbahçe’de aday olan arkadaşı partiden soğutmuşlardı, kırılmıştı. Partiden gitmişti. Hatta Vural Gezer söyledi, Devrim Seyrek kardeşimiz, bizim için önemlidir, dedi. O kardeşimizi tekrar partiye kazandırdık. Çok güzel şeyler yaptı. Piyesler yazdı, tiyatrolar oynadı, çok da yeteneklidir Devrim Seyrek kardeşim. Bu arkadaş, bugün Güzelbahçe İlçe Başkanıdır. Dolayısıyla bizim ağzımızdan çıkan lafları çok dikkatli, seçerek söylememiz lazım. Taraf da tutabilirsiniz, taraf tutarken karşıdaki arkadaşı sadece bizim kongrede rakibimiz olduğunu unutmamamız gerekiyor. Kongre bittikten sonra onu da kucaklamamız gerekiyor. Bu işlerde kalp kırmaya hiç gerek yok.”