GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
5 Nisan 2020 Pazar 20:15

Eczacıların başkanından 'maske' çıkışı: Zan altında bırakılıyoruz!

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan maske fiyatları üzerinden çıkan tartışmada eczacıların zan altında bırakıldığını söyledi. Sayılkan, “Sağlık Bakanlığı ya da özel şirketler dahil kim olursa olsun biz hiçbir kar almadan maskeleri vatandaşlara dağıtmaya hazırız. Fahiş fiyat denilerek zan altında bırakılıyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ-  İçişleri Bakanlığı’nın toplu taşıma araçlarında, market ve pazaryerlerinde maske takma zorunluluğu getirmesinin ardından fiyatlar tavan yaparken tedarik sıkıntısı da başladı.

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, maske fiyatları üzerinden çıkan tartışmada eczacıların zan altında bırakıldığını söyledi. Sayılkan, “Maske fiyatları yüzünden haksız yere eczacıyı zan altında bırakanlar ucuza maske bulup eczanelere versinler. Biz de karsız olarak vatandaşlarımıza ulaştıralım. Hodri meydan” açıklaması yaptı.

Sayılkan, Ticaret Bakanlığı’nın İzmir’de bir eczaneye maske fiyatı yüzünden ceza yazdığını belirtirken, “Eczacılar maskeleri ilk zamanlar 1 TL’ye alabiliyordu. Şimdi en basit maske 2.5 TL’den başlıyor. Cerrahi maskesi dediğimiz basit maskelerin fiyatları tedarikçilerden 3.5 TL’ye kadar alınabiliyor. Eczacı bunun üzerine zaten kar payı koymuyor. Ayrıca zaten biz bunlardan bir gelir beklemiyoruz. Ne yazık ki ilaç, sağlık sistemini taşıyan eczacılar basit bir maske üzerinden zan altında bırakılıyor. Biz rantçı, fırsatçı olarak görünmek istemiyoruz. Kim verecekse; gerek sağlık bakanlığı gerekse özel şirketler hiç kar almadan vatandaşa bunu dağıtmaya hazırız. Yeter ki bizi suçlamasınlar” dedi.

Öte yandan PTT’nin sanal alışveriş sisteminden ücretsiz maske dağıtılacağı açıklandı. Haftada bir paket evlere getirilecek olan maskeleri almak isteyen vatandaşlar sistemi kilitledi. PTT’nin sanal avm sitesine girişler binleri bulunca web sitesi çöktü.