GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
31 Ekim 2016 Pazartesi 18:51

EBSO Meclisi'nde dış politika uyarısı

EBSO Ekim ayı meclis toplantısında konuşan EBSO Başkanvekili Erdoğan Çiçekçi sanayicilere dış politika uyarısı yaptı, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ifade etti.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısında gündeme ilişkin ekonomik konular masaya yatırıldı.

Meclisin bu ay ki konuğu ekonomist Murat Sağman ile Savaş Divanlıoğlu oldu. Sağman ve Divanlıoğlu, son dönemde hareketlenen dünya piyasalarından Türkiye’deki ekonomik tabloyla ilgili görüşlerini sanayicilere aktardı.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKAMIYORUZ
Meclis oturumunda konuşmasını gerçekleştiren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, sözlerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesajlar vererek başladı.  Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Çiçekçi,” Cumhuriyetimizin bize emanet bırakılan çok önemli değerleri var ve biz bugün onlara yeterince sahip çıkamıyoruz. Bunlar hepimizin ortak değerleri” şeklinde konuştu.

DIŞ POLİTİKA UYARISI
Türkiye’nin iç ve dış terör unsurlarına karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyon ve Musul sorunu üzerinde meclisi bilgilendiren Çiçekçi, sanayicileri uyardı.

Çiçekçi, “Dış politikada sıkıntılı günler geçiriyoruz. Yakın geleceği, stratejik atılan hamleler şekillendirecektir. Musul konusunda dikkatli adım atılmalıdır. Tarihin bütün sayfalarında emperyalist düzenin uşakları bu bölgeyi kendi emelleri için kullanmışlardır. Türkiye’nin üstüne oynanan oyunlar, geçmişten bugüne hiç değişmedi. Başroldekiler de değişmediği gibi figüranlar da hiç değişmiyor. İşte bugünler de biz, enerjimizi kendi içimizde polemiklerde harcamak yerine, birlik ve beraberlik içinde ülkemizin geleceğine odaklanmak, motivasyonumuzu bu yönde kullanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

TEŞVİK FIRSATI
Belirsizlik ortamı içerisinde hükümetimiz olumsuzlukları bir parça da olsa bertaraf edebilmek için yeni adımlar attığını belirten Çiçekçi  “Bu adımların sonuncusu, İzmir için de oldukça önem taşımaktadır. Çünkü ekranda belirlenen sektörlerde yapılacak yatırımlar için İstanbul hariç olmak üzere 1., 2. ve 3. Bölgelerin 4. Bölge teşviklerinden yararlandırılması söz konusudur. İzmir için bu iyi bir fırsattır” dedi.

SUSUZLUĞA DİKKAT ÇEKTİ
Dünyadaki su kaynaklarının azalması hakkında konuşan Çiçekçi, “21. yüzyılın en büyük tehlikesi, kuraklık ve susuzluk olarak gösteriliyorsa, tüketen, israf eden değil, her alanda üreten ve tasarruf eden bir topluma dönüşmek zorundayız ki, hep beraber zenginleşelim.  Gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık 1 milyar insan aşırı yoksulluk içinde yaşarken, Dünyada yüzde 40'ı yenilebilir durumdaki 1.3 milyar ton yiyecek, çöpe gitmektedir. Yapılan araştırmalar, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 40'ının susuzluk riskiyle karşı karşıya olacağını öngörmektedir”  diye konuştu.