GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
26 Şubat 2024 Pazartesi 18:00

EBSO Meclis Başkanı, 'bakan söyledi' dedi ve ekledi: Çalışma saati 40'a inmeyecek!

EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu "Cuma günü Çalışma Bakanımızı burada ağırladık. O gün de değinildi, Bakan da yapılmayacağını söyledi. Çalışma saatlerinin 40’a çekilmesi umarım bir daha gündem olmaz" dedi.
Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ -  EBSO Şubat ayı olağan meclisinde konuşma yapan Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, geçtiğimiz günlerde İzmir'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’nın çalışma saatleri ile ilgili yaptığı önemli açıklamayı duyurdu.

Gökçüoğlu açıklamasında "Cuma günü Çalışma Bakanımızı burada ağırladık. O gün de değinildi, Bakan da yapılmayacağını söyledi. Çalışma saatlerinin 40’a çekilmesi umarım bir daha gündem olmaz" dedi.

Gökçüoğlu mecliste şunları söyledi:

“Cuma günü Çalışma Bakanımızı burada ağırladık. O gün de değinildi, Bakan da yapılmayacağını söyledi. Çalışma saatlerinin 40’a çekilmesi umarım bir daha gündem olmaz. Ortanca yaşın 34’e çıktığı ve dünya literatüründe yaşlanma sürecine girildiği bir dönemde 40’lı yaşlarında insanların emekli edilmesinin maliyeti ülkemiz açısından çok ağırdır. Sosyal güvenlik kurumu bu yükü taşıyamaz.”