GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Aralık 2016 Salı 08:17

EBSO’dan ‘tağşiş’ faturası: Hangi firma/ne kadar ceza aldı?

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ağustos ayında açıkladığı taklit ve tağşiş yapan 4 firmaya ceza kesti.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen İzmirli firmalara Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan (EBSO) ceza yağdı.

Bakanlık tarafından belirli aralıklarla zeytinyağı, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bal gibi çeşitli gıda kollarında il müdürlükleri aracılığıyla yapılan çalışmalarda 5996 sayılı yasaya uymayan taklit ve tağşiş yapan firmalar ifşa edilmeye devam ediyor.

‘Kara liste’nin açıklanmasının ardından EBSO Disiplin Kurulu oda bünyesinde kayıtlı olan firmalar hakkında soruşturma başlattı. Firmaların savunmalarının alındığı soruşturmaların ardından kurul kararını verdi.

HANGİ FİRMAYA NE CEZA VERİLDİ?
Bakanlık tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında açıklanan taklit ve tağşiş listesinde adı geçen 4 firma hakkında karar verildi. 

EBSO Aralık ayı meclisine gelen disiplin kurulu kararında Fuat Özer Tekstil Tarım Ürünleri LTD. ŞTİ., Güney Tüketim Malları San. LTD. ŞTİ.,’ye EBSO yıllık aidatının 10  katı büyüklüğüne denk gelen 8 bin 200 TL  para cezası verildi.

Verde Yağ A.Ş.’ye önceki listede de adının yer aldığı için 20 katına denk gelen 16 bin 400 TL para cezası; Türer Bitkisel Ürünler A.Ş.’ ye ise kınama cezası verildi.

YENİ LİSTE İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Öte yandan EBSO Disiplin Kurulu bakanlığın açıkladığı devam listelerindeki firmalar hakkında soruşturma yürütmeyi sürdürüyor.  Son olarak geçtiğimiz hafta açıklanan taklit tağşiş listesindeki firmalara hakkındaki soruşturmaların ardından önümüzdeki aylarda cezalar meclis onayına gelecek. Kurulun yaptığı değerlendirme sonunda adı tekrar tekrar listelerde yer alan firmalara cezalar ağırlaştırılarak verilebilecek.