GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Ekim 2017 Cumartesi 11:56

EBSO'dan 29 Ekim için açıklama

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Mesajında Atatürk 10. Yıl Nutku’nda “Yurttaşlarım az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyerek, yapılan en büyük işin Cumhuriyet’e geçiş olduğunu büyük bir heyecanla dile getirdiğini belirten Yorgancılar, egemenliğin ve özgürlüğün simgesi olan Cumhuriyet’in; demokrasi, ekonomik kalkınma, hür iradeyle yaşama gibi önemli değerleri içinde barındırdığını vurguladı.

Yorgancılar, “Bizlerin de, cumhuriyeti tüm değerleriyle korumak, yüceltmek, her sene coşkuyla kutlamak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Yorgancılar şöyle devam etti, “ Sanayiciler olarak, sanayicilerin temsilcileri olarak bizler de, Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkarak, hür ve demokratik, hukukun üstünlüğüne bağlı bir Türkiye için çalışmaya, yatırım yapmaya, üretmeye, istihdam ve ihracat sağlamaya devam edeceğiz. Türk sanayisini daha ileriye götürmek en önemli görevimiz olacaktır. Ülkemizin umuda, barışa, mutluluğa, refaha en çok ihtiyaç duyduğu günlerden geçmekteyiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 94. yıldönümünü şehitlerimizin gölgesinde ve bu duygular içinde kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun.”