GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Nisan 2018 Çarşamba 20:08

EBSO’da ilk aşama tamam… Başkan Yorgancılar: Güvenoyu aldık!

EBSO’da 64 komite 132 meclis üyesini belirledi. Başkan Yorgancılar seçimin ardından, “Sadece 12 komitede 2 liste vardı. Buradan hali hazırdaki meclise ve yönetime bir güven olduğunu yorumlayabiliriz” dedi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) organ seçimleri gerçekleşti.  Saat 09:00’da başlayan oy verme işlemi 17:00’de sona erdi.

Yapılan seçimde bin 600 sanayici sandığa giderek 64 komitede 132 meclis üyesini belirledi.

 Seçime 29’uncu Plastik Boru Profil ve Plastikten Mamul Ürünler Sanayi Meslek Komitesi’nde giren Salih Esen’e Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özdoğan Plastik firması sahibi Adnan Özdoğan rakip çıktı. Esen yarışta galip geldi.

3 listenin yarıştığı 55’inci Taşıt Sanayi Meslek Komitesi’nde ise gülen taraf Abdullah Baysak ile CHP İzmir 24’üncü Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel’in oğlu Ali Arda Yüksel oldu.

GÜVENOYU ALDIK
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, seçimlerin EBSO'ya yakışır bir şekilde olduğunu söyledi. Her seçimin bir yarış olduğunu vurgulayan Yorgancılar, “Sanayi odasında birlik beraberliğin resmini gördük. Sadece 12 komitede 2 liste vardı. Buradan hali hazırdaki meclise ve yönetime bir güven olduğunu yorumlayabiliriz” dedi.  Bütün oda seçimlerin bu şekilde geçmesini arzuladığını dile getiren Yorgancılar, EBSO'nun tarihten gelen birikim ve olgunluğunun seçimlerde kendini gösterdiğini ifade etti.  İki listeyle girilen meslek komitelerinin seçim öncesi kardeşçe beraber poz verdiğine dikkati çeken Yorgancılar, 11 Nisan'da göreve geldikten sonra gerek Endüstri 4.0 gerekse sanayi alanındaki diğer çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi.

KİMLER KAZANDI?

Kesin olmayan sonuçlara göre meslek komitesi seçimlerinin galibi firmalar belli oldu. Firma temsilcisi olacak meclis üyeleri ise seçim kurulunun listeleri onaylamasının ardından belli olacak. Liste kesinleşecek.  

Firma isimleri şu şekilde: