GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Mart 2023 Pazartesi 19:48

EBSO’da 'deprem-sel' çıkışı ve ‘istifa’ göndermesi: Bir kişi çıkıp sorumluluğum var demedi!

EBSO Meclisi’nde konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, depremve sel felaketleri sonrası kimsenin sorumluluk almadığını ve istifa mekanizmasının işlemediğine dikkat çekti. Akdaş açıklamasında “kamu görevlilerinin ve siyasilerinin uymakla sorumlu olduğu Etik Yasası mutlaka çıkarılmalı ve Etik Suç’lar hukuk sistemimize girmelidir” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Mart ayı meclisi, İZTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Ender Yorgancılar’ın yokluğunda oturumda bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, yaşanan depremve sel felaketleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akdaş açıklamasında “Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini görmezden geldiğimiz için her defasında çok acı bir biçimde deneyimlediğimiz, travmasını uzun yıllar yaşayacağımız, acısını ve yıkımını hiç unutamayacağımız deprem gerçeğiyle, 50 bini aşkın canımızı enkaz altında bırakarak, bir kez daha yüzleştik. Ayrıca, deprem bölgesindeki sel baskınları da gösterdi ki, doğa ileinatlaşılmaz ve savaşılmaz.  Aklın ve bilimin yolundan gitmediğimiz sürece sonuç hep aynı, hüsran” dedi.

YUNANİSTAN’DAKİ İSTİFA ÖRNEĞİ
Yaşanan felaketlere rağmen kimsenin sorumluluk almadığını söyleyen Akdaş “En acı olan da ne biliyor musunuz? 50 bini aşkın canımızın yitip gittiği bu felakette tek bir kişi çıkıp da benim sorumluluğum var demedi. Bakın, depremi yaşadığımız günlerde Yunanistan’da bir tren kazası oldu ve  40 kişi hayatını kaybetti, akabinde Yunanistan Ulaştırma Bakanı görevinden istifası etti. Örnekleri çoğaltmak mümkün.  Bu nedenledir ki, kamu görevlilerinin ve siyasilerinin uymakla sorumlu olduğu Etik Yasası mutlaka çıkarılmalı ve Etik Suç’lar hukuk sistemimize girmelidir” dedi.