GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Haziran 2017 Perşembe 12:48

Dünyanın en büyük finans kuruluşu sordu: İzmir’i yaşanabilir yapan nedir?

Uluslararası Finans Kurumu (IFC), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerden bilgiler içeren bir video hazırladı. Videoda belediyenin kentte uyguladığı su politikasına ayrıca vurgu yapıldı.

EGEDESONSÖZ - Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC), finansal başarısı örnek gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne jest yaptı.

Diğer belediyelere örnek oluşturacak başarıları nedeniyle, geçtiğimiz Nisan ayında Washington’daki ana binasının girişinde İzmir'in üç boyutlu mimari modelini sergileme kararı alan IFC bu kez, ‘İzmir’i yaşanabilir yapan nedir?’ başlıklı bir video hazırladı.

- İŞTE O VİDEO

Hazırlanan çalışmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerden bilgiler verildi. Ayrıca, “Türkiye'nin üçüncü büyük metropolü, su yönetimine sürdürülebilir (ve yaratıcı) bir yaklaşımı vardır. Şehir atık suyunun yüzde 97'sini organik olarak ele alıyor ve kalan tortu daha sonra yeni tramvay hattı inşaatı için bir çimento tabanı oluşturmak için kullanılmaktadır” açıklaması yapıldı.

KOCAOĞLU: İZMİR'İN HER YERİNİ YÜZÜLEBİLİR DURUMA GETİRECEĞİZ
Videoda Başkan Kocaoğlu’nun, “Hedefimiz yüzülebilir körfezdir. Mutlaka ve mutlaka bu büyük projeyi başarıp İzmir’in her noktasında yüzülebilir duruma geleceğiz” mesajı yer aldı.

Genel Sekreter Buğra Gökçe’nin ise toplu taşımanın önemine dikkat çekti. Gökçe, “Karbon salınımını azaltmak yönünde temel bir politikası var İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin. Karbon salınımı yüzde 20 düşürmek kent içi ulaşımda, toplu taşımayı geliştirmek üzere temel bir stratejisi var” sözlerine yer verildi.