GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
6 Aralık 2017 Çarşamba 14:10

Dünyada sadece 400 kişide var... İzmir’de Melek bebeğin yardım çığlığı!

Gaziantepli Ünal ve Taibe Arık çiftinin kızı olan 2,5 yaşındaki Melek Arık, dünyada sadece 400 kişide bulunan GM1 Gangliosidosis Tip1 hastalığına kapıldı. Tedavisi Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde devam eden minik Melek’in ailesi ise yardım eli bekliyor.

EGEDESONSÖZ - 2,5 yaşındaki Melek Arık, dünyada sadece 400 kişide görülen ve beyinden salgılanana enzim eksikliği olarak kabul edilen GM1 Gangliosidosis Tip1 hastalığının pençesinde tedavi umudu bekliyor.

Gaziantep’te yaşayan Ünal ve Taibe Arık çiftinin kızı olan Melek, daha 3 aylıkken hareketlere ve seslere tepki vermemesi üzerine hastaneye götürüldü. Ankara’ya sevk edilen minik Melek’e Gazi Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde GM1 Gangliosidosis Tip1 hastalığı teşhisi konuldu.

Tedavisi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde devam eden Melek’in ailesi 24 saat boyunca başında nöbet tutuyor. Aile çocuklarının sağlığına kavuşması için yetkililere seslendi.   

SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal ise aileyi Buca'da kaldıkları evde ziyaret etti. Gülcemal, aile ile görüşerek bilgi aldı. Gülcemal, “kurum olarak üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapacağız” dedi.