GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
24 Şubat 2017 Cuma 09:09

Dünyaca ünlü sopranolar İzmir sahnesine çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, opera klasiklerini kendilerine has yorumları ile sahneye taşıyan dünyaca ünlü sopranoları müzikseverlerle buluşturuyor. Grup, Tenor Levent Gündüz ile birlikte 28 Şubat akşamı AASSM'de sahne alacak.

“Kısa” Şubat ayına pek çok önemli etkinliği birden sığdıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), kış mevsimine Le DIV4S konseriyle veda edecek. İzmir Opera ve Balesi tenorlarından Levent Gündüz’le birlikte 28 Şubat Salı akşamı AASSM’de sahne alacak ünlü grup, ilk kez bir araya gelecekleri İzmirli müzikseverlere unutulmaz bir konser verecek.

Le DIV4S, İtalyan yapımcı Francesca Volpini tarafından dinleyicilere yeni bir deneyim sunmak amacıyla kurulan, 4 İtalyan sopranodan oluşan bir grup. Akustik ve pop ritimleri arasında bir bağ kuran grup, hem İtalyan hem pop şarkılarını kendi opera tarzlarıyla sergilerken, tarihin en büyük opera bestecilerinin en ünlü eserlerini de yenilikçi bir yorumla seslendiriyor.

Le DIV4S fırtınası

Klasik müzik eğitimi alan dört genç solist Denise, Isabella, Vittoria ve Sofia, opera türünde söyledikleri eserlerle büyük bir başarıya ulaştı. Grup ilk konserini, Andrea Borcelli'nin önderliğinde 2008 yılında gerçekleştirdi. Geniş bir repertuvara sahip olan dörtlü, 2011 yılında ilk albümleri CD Opera’yı çıkardı. Albüm tanıtımı “Night of the Proms” turnesi ile Avrupa’nın önemli şehirlerindeki prestijli salonlarda, yüzbinlerce dinleyiciyle buluşarak gerçekleştirildi.