GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Mayıs 2018 Perşembe 10:12

Dünyaca ünlü kurum açıkladı: İZKA 4. kez zirvede!

Doğrudan yabancı yatırımlar konusunda faaliyette bulunan ve alanının en önemli yayınlarından biri kabul edilen ABD merkezli Site Selection dergisi, İzmir Kalkınma Ajansı'nı dördüncü kez Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesinin en iyi “bölgesel yatırım tanıtım ajansı” seçti.

Doğrudan yabancı yatırımlar konusunda faaliyette bulunan ve alanının en önemli yayınlarından biri kabul edilen ABD merkezli Site Selection dergisi her sene belli kriterler doğrultusunda bu alandaki  en başarılı ülkeler, şehirler ve promosyon ajanslarını belirliyor. Dünya çapında 48.000 kurumsal abonesi olan derginin bu ay çıkan son sayısında 2017’nin en başarılı tanıtım ajansları açıklandı. Derginin editörleri ve 1000’e yakın yatırım uzmanı tarafından yatırım ajansları arasında gerçekleştirilen sıralama; kurumun iş yapış biçimindeki profesyonellik, yatırımcıya zamanında ve yeterli bilgi sunma, yatırımcılar nezdinde yaratılan güven ve yatırım sonrası takip gibi kriterleri baz alarak yapılıyor.

Açıklanan listeye göre İzmir Kalkınma Ajansı, dördüncü kez Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesinin en iyi “bölgesel yatırım tanıtım ajansı” seçildi. Batı Avrupa Bölgesinde İrlanda'nın Ulusal Yatırım Ajansı IDA Ireland birinci olurken, Asya-Pasifik Bölgesinde ulusal ajans olarak Singapur ve bölgesel ajans olarak Şangay birinci sırada yer aldı.

Doğrudan yabancı yatırımlar konusunda dünyanın en prestijli ödüllerinden birini dördüncü kez kazanan İZKA, Türkiye'nin ilk iki pilot Ajansından birisi olarak 2006 yılında kurulmuştu. İZKA, bünyesindeki Yatırım Destek Ofisi marifetiyle kurulduğu günden bu yana, İzmir'de 63 yabancı yatırımın hayata geçmesine yardımcı olarak bölgeye yaklaşık 352 milyon Euro'luk doğrudan sermaye girişini ve 5557 kişilik yeni istihdam yaratılmasını sağladı.  İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz “Siteselection bu seçimi bine yakın yatırım uzmanına yaptığı anketle belirledi. Dünyanın çeşitli bölgelerinden yatırım uzmanlarının İZKA’yı Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinin en iyi bölgesel ajansı seçmesi gerçekten ülkemiz açısından gurur verici, İzmir’in yatırım olanaklarını tanıtmak için gerçekleştirdiğimiz çalışmalara devam edeceğiz.”  dedi.