GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Eylül 2024 Perşembe 16:00

Dünyaca ünlü kahve devi iflas bayrağını çekti

Bir dönemin popüler kahve üreticisi yüksek maliyetler karşısında dayanamayarak iflas etti. ABD merkezli ünlü kahve markası Red Bay Coffee mahkemeye başvurdu

Bir dönemin popüler kahve üreticisi, yüksek maliyet artışları nedeniyle iflas etti. ABD merkezli ünlü kahve markası Red Bay Coffee, artan finansal zorluklar karşısında mahkemeye başvurdu.

İflas Başvurusu Yapıldı
Ekonomim’de yer alan habere göre, kahve çeşitlerine farklı tatlar katan ve adını geniş kitlelere duyuran Red Bay Coffee, işletmenin mali durumunu yeniden yapılandırmak ve faaliyetlerine devam etmek amacıyla ABD iflas yasasının 11. bölümüne başvurdu.

Şirketin CEO’su Keba Konte, iflas başvurusunun ardından beş Bay Area kahve dükkanını işletmeye devam edecek. Red Bay Coffee, yaklaşık 27.000 dolar nakit ve 224.000 dolar değerinde ek mülkle toplamda 251.000 dolar değerinde varlığa sahipken, şirketin toplam borcu 3,3 milyon doları aşıyor.

COVID-19'un Etkisi
2024’ün Ocak-Temmuz ayları arasında şirketin net zararı 850 bin doları geçti. CEO Keba Konte, yıllık 180.000 dolar maaş aldığını ve Covid-19 salgınının işletme üzerinde büyük mali baskı oluşturduğunu belirtti. Ayrıca açılan iki dava da şirketin mali yapısını zorlayan önemli faktörler arasında gösterildi.

Oakland’ın Fruitvale semtinde merkezi bulunan Red Bay Coffee, San Francisco ve Oakland’da birçok kafe işletiyor. Şirket, Berkeley ve San Francisco’nun Cow Hollow bölgelerinde yeni şubeler açmıştı. Kahve dükkanlarının yanı sıra, konserve kahve içecekleri ve kavrulmuş kahve çekirdeklerinin satışlarını da sürdüren Red Bay Coffee, perakende ve toptan satış kanallarında aktifti.

2014 yılında Keba Konte tarafından kurulan Red Bay Coffee, yerel özel kahve dünyasında daha fazla temsil sunmayı hedeflemişti.