GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
30 Ağustos 2018 Perşembe 09:36

Düğmeye basıldı: İzmir'in o ilçesinde jeotermal aranacak

ABN Madencilik Müşavirlik Enerji Müh. Petrol San. ve Tic. Ltd. Şti. Ödemiş’in Küre Mahallesi’nde Jeotermal Kaynak Arama Sondajı Projesi için düğmeye bastı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  ABN Madencilik Müşavirlik Enerji Müh. Petrol San. ve Tic. Ltd. Şti. Ödemiş’in Küre Mahallesi’nde bulunan 595 metrekarelik bahçe niteliğindeki arazide Jeotermal Kaynak Arama Sondajı Projesi için düğmeye bastı.

Firma projeyi,  Köycivarı mevkiinde, Ödemiş-Köşk karayolu üzerinde bulunan arsada 835 bin TL bedelle hayata geçirecek.

Dosyada yer alan bilgide, ‘Faaliyet kapsamında sondaj faaliyetleri gerçekleştirilecek olup, üretim söz konusu olmayacaktır. Sondaj faaliyetleri neticesinde belirlenen jeotermal kaynak rezerv miktarı, kalite uygunluk gibi değerlendirmeler yapılacak, değerlendirme sonucunda üretimin uygun görülmesi durumunda üretim aşamasına geçilecektir. Sahada yapılacak jeotermal arama sondajından enerji amaçlı yüksek derecede ve debide su beklenmektedir’ ifadelerine yer verildi.

Projede sondaj için 5 gün ve günde 10 saat çalışma yapılmasının planlandığı ifade edildi. İzmir Valiliği’ne sunulan dosya kapsamında proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başladığı ilan edildi.

Faaliyet kapsamında 1 adet sondaj gerçekleştirileceği belirtildi. Konvansiyonel sondaj yapılacağı ve derinliğin bin metre olacağı ifade edildi. Söz konusu projede kapasitede, değişiklik veya artış olması halinde ise proje tanıtım dosyasında yenileme yapılacağı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yazıile bilgi verileceği de eklendi.