GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Şubat 2021 Çarşamba 09:51

DSP İzmir'den 'sel' yorumu: 'Bu halk bunları hak etmiyor'

İzmir'de yaklaşık olarak bir gün boyunca etkili olan sağanak yağmur sonrası metrekareye 126 kilogram yağmur suyu düşerken, birçok alan sular altında kalmıştı. Yaşanan felaket sonrası açıklama yapan Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Hüseyin Kireç ise yerel yönetimleri eleştirdi. Kireç, " İzmir şu an çok vahim bir tablo yaşıyor. İzmir'i yönetenler akıllarını başına almalı. Bundan sonraki projelerde şehirciliğe yakışacak bir şekilde alt yapı problemlerine önem vermeliler" diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- İzmir'de 1 Şubat tarihinde başlayan ve aynı günün gece yarısı şiddetini arttıran yağmur sonrası, 30 ilçede taşkınlar ve seller meydana gelmişti.

24 saatlik zaman dilimi içinde 126 kilogram civarı yağış alan İzmir'de, yaşam olumsuz etkilenirken, siyasi isimlerden de İzmir için geçmiş olsun mesajları yayımlanmıştı. Yaşanan olumsuz olaylar sonrası İzmir'de yaralar sarılmaya çalışırken, kuvvetli yağmur sonrası yerel yönetimlere Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Hüseyin Kireç'ten tepki geldi.

İzmir'in mevcut yönetim şeklini hak etmediğini belirten Kireç, alt geçitlerdeki 'altyapı'ların eksik olduğunu ifade etti.

"İZMİR BUNU HAK ETMİYOR"
İzmir'de yoğun yağış sonrası açıklamalarda bulunan Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Hüseyin Kireç, İzmir'e yakışan bir altyapının kazandırılması gerektiğini belirtti. Kireç, "Biz çok daha kötü yağmur gördük İzmir'de. Burada kusuru yönetenler kendinde de aramalıdır. Sadece bunu doğaya mal etmek anlamsız. Burada planlama hatası yok. Altyapılar yapılırken, seçilen yerler su geçiş yolları üzerine kurulmuş. Bunların altyapısı yani tahliyesi de bulunmuyor. Bugün Tepecik'te vatandaşları gezdik,  dere kenarında olan bütün vatandaşların evlerini sular basmış durumda. Evleri barınacak halde değil. İzmir şu an çok vahim bir tablo yaşıyor. İzmir'i yönetenler akıllarını başına almalı. Bundan sonraki projelerde şehirciliğe yakışacak bir şekilde alt yapı problemlerine önem vermeliler. Biz bunları hep dile getirdik. Her yağmur yağdığında görüntüleri DSP'nin sosyal medya hesaplarından da yayınladık. İzmir'i yönetenlere sesleniyor! Bu halk, bunları hak etmiyor. Bizden olsun zihniyeti ile seçilen kişiler daha duyarlı olmalı. İzmirliler bunu hak etmiyor. İzmir'e, modern bir şehre yakışan bir altyapı kazandırılsın" ifadelerini kullandı.