GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ekim 2019 Perşembe 09:50

DSP’den Kıbrıs tepkisi: Ecevit bilmiyordu da Soyer mi biliyor!

Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Kıbrıs üzerinden yaptığı açıklamalara tepki gösterdi ve Kıbrıs Barış Harekatı üzerinden konuştu. Karakülçe, “Bülent Ecevit kararlı bir duruş göstermişti. Ecevit Kıbrıs’ı bırakmayı bilmiyordu da bunu Tunç Soyer mi biliyor? DSP’lilerin hassas olduğu noktalardan biridir Kıbrıs meselesi!” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bıraksak en iyisi olacak” şeklinde yaptığı açıklamalar üzerinden yaşanan tartışmaya Demokratik Sol Parti (DSP) de katıldı.

DSP Genel Başkanı Selçuk Karakülçe, eski Başbakan ve partisinin kurucusu Bülent Ecevit’in liderliğinde gerçekleşen ve yakın siyasi tarihe damgasını vuran Kıbrıs Harekatı üzerinden açıklamalar yaptı. Karakülçe, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e tepki gösterdi.

ECEVİT BİLMİYORDU DA SOYER Mİ BİLİYOR!
Karakülçe, “Türkiye Kıbrıs’ı 1960’da Kıbrıs Cumhuriyeti’ne bıraktı. Halen Türkiye Cumhuriyeti aynı noktada… Bütün bunları söylüyor olabilmek için bazı şeyleri bilmiyorsunuz demektir. Belediye başkanı sonrasında yaşanan süreci hiç bilmiyor demektir. Sonraki yıllarda Yunanlı ve Kıbrıslı Rumlar Türklere zulüm yaptılar. Türkiye barış harekatını yapmasaydı bugün Kıbrıs’ta Türk nüfusundan bahsedilemezdi. Belediye başkanının bu kavramları bilmesi lazım. Bülent Ecevit kararlı bir duruş göstermişti. Ecevit Kıbrıs’ı bırakmayı bilmiyordu da bunu Tunç Soyer mi biliyor? DSP’lilerin hassas olduğu noktalardan biridir Kıbrıs meselesi! Geleceği tutma açısından konuştuklarımıza dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.