GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ocak 2019 Salı 13:31

DSP’den İzmir iddiası: CHP birçok ilçeyi İYİ Parti’ye bırakacak!

Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, 31 Mart seçimlerine parti olarak tek başlarına girmeyi hedeflediklerini açıklarken, “İzmir’de 31 adayımız var. Aday sıkıntımız yok” dedi. Karakülçe ayrıca CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak özelinde iddiada bulundu. Karakülçe, “CHP, sosyal demokrat kitleyi toparlama adına ne yapmış? Bütün çözümleri sağa açılmakta aradılar. ‘Sağ’ın geride kalmış siyasetçilerini almaktan başka bir şey yapamadılar. Şimdi İzmir’in birçok ilçesini İYİ Parti’ye bırakmalarını hedeflediklerini duyuyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler ve milyonlarca seçmen 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. İttifakların yarışacağı ilk yerel seçim olacak sandık mesaisi öncesinde partiler bir yandan aday belirlerken bir yandan propaganda çalışmalarına yön veriyor. Demokratik Sol Parti’nin (DSP) süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe İzmir özelinde önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart seçimlerine ittifaklardan bağımsız, parti olarak tek başlarına gireceklerini söyleyen Karakülçe, İzmir’de Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye başkan adaylıkları noktasında 31 ismi hazırladıklarını aktardı. Karakülçe Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) destek vermeyeceklerini ifade ederken zaman zaman bölen etkisi yaptıkları yönünde gelen eleştiriler karşısında da konuştu.

TÜRKİYE’DE SEÇİM GİRME GAYRETİ İÇİNDEYİZ!
Karakülçe, “Tüm Türkiye’de seçim çalışmalarımız devam ediyor. Seçime girme gayreti içindeyiz. İzmir’de belirlediğimiz bazı ilçeler var. Görüşmelerimiz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi noktasında da adayımız var. Güzel şeyler olacak. Bizim derdimiz, İzmir’e hizmet edecek, demokratik sol kültüre yakın isimleri aday göstermektir” dedi.  

CHP’YE ELEŞTİRİ: ONLAR KENDİLERİNİ YÜKSEK DAĞLARDA GÖRÜYOR!
“CHP’ye destek şu an söz konusu bile değil” diyen Karakülçe, “Destek diye bir şey zaten olmaz. Ancak ortak akıl doğrultusunda bir şeyler olur. Ama bu da sadece bizim isteyeceğimiz bir şey değil, CHP’nin de buna akıl yorması gerekiyor. Onlar kendilerini maalesef yüksek dağlarda gördükleri için!” açıklamasında bulundu.  

31 ADAYIMIZ HAZIR, SIKINTIMIZ YOK!
Aday sıkıntısı yaşamadıklarını, “İzmir’de 31 adayımız var. Aday sıkıntımız yok” sözleriyle özetleyen Karakülçe CHP’ye eleştirilerde bulundu ve “Bugüne kadar CHP, sosyal demokrat kitleyi toparlama adına ne yapmış? Bütün çözümleri sağa açılmakta aradılar. ‘Sağ’ın geride kalmış siyasetçilerini almaktan başka bir şey yapamadılar. Şimdi İzmir’in birçok ilçesini İYİ Parti’ye bırakmalarını hedeflediklerini duyuyoruz. İYİ Parti’ye 3-5 ilçenin bırakılacağı söyleniyor. Bunu bırakmayı bırakın ortak yönetme talebini bile DSP ile paylaşmış değiller. Sonra da DSP’ye oyları bölen muamelesi yapmak hakkaniyetle izah edilemez. DSP doğru bildiği yolda yalnız yürüyecek. Doğru adaylarla halkın karşısına çıkacağız. Çalışmalarımızı son ana kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.