GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Nisan 2019 Pazartesi 16:21

DSP’den CHP’ye: Sinirinize hakim olun!

Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi için konuştu ve “Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’na ve partililerine DSP olarak geçmiş olsun diyoruz. Sinirlerine hakim olmalılar. Siyasette ne yazık ki böyle şeyler oluyor. Olmaması gereken bir olay. Yaşanan kötü bir talihsizlik. Yer ve zamanlama açısından ülkeye canını adamış kardeşimizin naaşı önünde tasvip edilmeyecek bir olay yaşanmıştır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleşen saldırı için açıklamalarda bulundu. Türkiye siyaseti için sağduyu çağrısı yapan DSP’li Karakülçe CHP’lilere de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Karakülçe, “Türk siyasetinin hak etmediği bir tablo. Muhalefeti ve iktidarıyla artık siyasetin bir uzlaşma içinde yapılması gerektiği bir dönemde bir siyasetçiye, hele hele bu ana muhalefet liderine ve her türlü siyasi parti yöneticisine uygulanacak her türlü şiddetin karşısındayız. Memleketimizin bunları aşması gerekiyor. Kimsenin hareket alanı, özgürlük alanı kısıtlanmamalı. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.   

SİNİRLERİNE HAKİM OLMALILAR
Karakülçe, “Şiddetin hiçbir türlüsü siyasetin dili olma noktasında kabul edilebilir bir şey değil. Herkes siyaseti ülkenin aydınlık geleceği için yapıyor. Ne sayın Kemal Kılıçdaorğlu’na ne de başka birine karşı şiddet ihtimalini bile şiddet olarak görüyoruz ve reddediyoruz. Kılıçdaroğlu’na ve partililerine DSP olarak geçmiş olsun diyoruz. Sinirlerine hakim olmalılar. Siyasette ne yazık ki böyle şeyler oluyor. Olmaması gereken bir olay. Yaşanan kötü bir talihsizlik. Yer ve zamanlama açısından ülkeye canını adamış kardeşimizin naaşı önünde tasvip edilmeyecek bir olay yaşanmıştır” açıklamasında bulundu.