GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Aralık 2021 Çarşamba 11:48

DSİ, gölet için taş ocağı açacak!

Kemalpaşa’nın Damlacık Köyü’ndeki ormanlık alanda kireç taşı ocağı açılması ve kırma eleme kurulması için ÇED süreci başlatıldı. Ocak alanından çıkarılacak kireç taşları DSİ'nin sanayi bölgesine su temin etmek için yapacağı göletin inşaatında kullanılacak.
EGEDESONSÖZ - Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde hayata geçireceği “Kırgeçit Göleti ve Sanayi Suyu Temini” projesinin inşaat aşamasında gerekli olan hammaddeyi sağlamak için İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki kireç taşı ocağı açmayı planlıyor.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Damlacık Köyü mevkiinde açılacak olan ocak ve kırma eleme tesisi için  'çevresel etki değerlendirme' (ÇED) süreci başlattı.

Proje dosyasına göre ocak alanı 1/100.000 ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı’na göre orman alanında yer alıyor. Kızılçam ağaçları ile kaplı ruhsat sahasında ocağın açılması için ağaç kesimi yapılacak. Ocak alanı, Spil Milli Park’ına da kuş uçuşu olarak yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta kalıyor.

DİNAMİT PATLATILACAK
Projenin ömrü 2 yıl olarak belirlenirken ocak alanından yılda 540 bin ton kireç taşının çıkarılması planlanıyor. Proje alanında ayda 200 yılda ise 2 bin noktada dinamitle patlatma işlemi uygulanacak. Planlanan kireçtaşı ocağının en yakın yerleşim yerine mesafesi 1,2 km.

ORGANİZE SANAYİ İÇİN SU TEMİN EDİLECEK
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa’nın Yunusemre ilçesi sınırları içerisinde yer alan Karakoca Mahallesine kuş uçuşu 2.4 km kuzeydoğusundaki Kırgeçit Deresi üzerinde yapımı planlanan Kırgeçit Göleti Projesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne sanayi suyu temin edilmesi planlanıyor.