GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2023 Pazar 11:37

DP’ye CHP İzmir listesinden iki vekil ve ilk yorum: Bizim için de sürpriz oldu

Demokrat Parti için ayrılacak üç kontenjanın ikisinin İzmir'e verilmiş olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten İl Başkanı Serdar Faralyalı, "Haydar Altıntaş 1. Bölge'de 7. sırada, Salih Uzun 2. Bölge'de 5. sırada. Listelerde bir kontenjan verseler kimse bir şey demezdi, iki kişinin yer alması, güzel bir sürpriz. Liste bu şekilde kalırsa, bizim için çok güzel bir şey olur" ifadesini kullandı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde oluşturulan, önce MYK, sonrasında PM'ye sunulan listede İzmir'den Demokrat Parti'ye iki kontenjan verildi. 1. Bölgede Haydar Altıntaş 7. sıraya, 2. Bölgede ise Salih Uzun 5. sıraya yazıldı. Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, seçilebilir yerlere partisinin iki ismine yer verilmesini "Benim için de sürpriz oldu" sözleriyle değerlendirdi.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

BİR TANE OLABİLİRDİ AMA İKİ TANE OLMASI, BENİ ÇOK MUTLU ETTİ
"Bir tane olabilirdi ancak iki kontenjan verilmesi, benim açımdan, İzmir teşkilatı açısından çok güzel bir sürpriz oldu" diyen İl Başkanı Serdar Faralyalı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Neticede partimize toplamda verilecek kontenjanın nereye konulacağı konusu vardı. Bu konuda Demokrat Parti, listeyi yapanların işine karışmadı. İzmir'e iki kontenjan verilmesi benim için de sürpriz oldu. Bir tane olabilirdi ama iki tane olması, benim açımdan çok güzel bir sürpriz benim için. Demokrat Parti'nin üç milletvekilliğinden ikisinin İzmir'den çıkacak olmasından mutluluk duyuyorum. Bu iki kişinin benim çok sevdiğim, güvendiğim insanlar olması, bir başka mutluluğum. Bu liste bu haliyle kalır da Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilirse, bizim için harika bir şey olur."

SALİH UZUN VE HAYDAR ALTINTAŞ'I ANLATTI
Demokrat Parti İzmir İl Başkanı  Serdar Faralyalı, partisinin İzmir kontenjanından seçime girecek olan adayları Salih Uzun ve Haydar Altıntaş'ı kısaca şöyle anlattı:

"Salih Uzun, 2009 yılında ANAVATAN Partisi ile Doğruyol Partisi birleştiğinde, ANAVATAN Partisi'nin Genel Başkanıydı. Doğru Yol Partisi Genel Başkanı da Hüsamettin Cindoruk'tu. Salih Uzun, Anavatan Partisi'nin gençlik kollarından yetişmiş, kapasitesini Mesut Yılmaz'ın keşfetmesiyle partide görevler almış. Bugün Türk Demokrasi Vakfı'nın mütevelli heyeti başkanlığını görevini yürütüyordu.

Haydar Altıntaş, Balıkesirli bir sanayici. Demokrat Partisi'nin duayenlerindendir. Kendisi İzmir'de değil, Balıkesir'de yaşıyor ama Balıkesir'den listeye koyamadıkları için İzmir'e verildiğini düşünüyorum."

ADAY OLMADIĞIM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM
Serdar Faralyalı, "Aday olsaymışsınız, listede yer alacakmışsınız ve büyük bir ihtimalle de milletvekili olurdunuz. Adaylık başvurusu yapmadığınız için pişmanlık duyuyor musunuz?" sorusuna net yanıt verdi:

"Aday olmadığım için en küçük bir pişmanlık duymuyorum. Şu seçimi hayırlısıyla bir kazanalım, başka bir şey istemiyorum”