GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Mart 2021 Pazartesi 14:52

Dosyası kesinleşti: Resmen ihraç edildi!

AK Parti İzmir eski İl Başkanı ve 24. Dönem Milletvekili Aydın Şengül’ün parti disiplin kurulundaki dosyası sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Alzheimer dediği iddia edilen ses kayıtlarıyla gündeme gelen Şengül partiden resmi olarak ihraç edildi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti’nin İzmir’deki önemli isimleri arasında yer alan milletvekilliği ve il başkanlığı gibi makamlarda görev yapan 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Önceki Dönem İl Başkanı Aydın Şengül hakkında karar çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Alzheimer dediği iddiasıyla hakkında işlem başlatılan Şengül’ün ses kayıtları gündeme gelmişti. Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda (MYK) yapılan işlem ile dosyası Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderilen Şengül hakkında kesin karar verildi. Şengül, resmi olarak partiden ihraç edildi.

YAZILI SAVUNMA VERDİ
MYK tarafından geçtiğimiz haftalarda dosyası YDK’ya sevk edilen Şengül’den yazılı savunma alındı. YDK Başkanı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın başkanlığını yaptığı heyet Şengül’ün konuya ilişkin savunmasını da inceledi. Şengül, ses kayıtlarının montaj olduğunu ve farklı konuşmalardan kesilerek birleştirildiğini iddia etti.  Şengül’ün yazılı olarak savunmasını alan YDK kesin kararı bir hafta sonra verdi. Karar, oy birliği ile alınarak Şengül’e durumu hakkında tebliğ yapıldı.

BİRÇOK KONU GÜNDEME GELDİ
Farklı yerlerde ve zamanlarda yapılan konuşmalardan elde edildiği tespit edilen ses kayıtları Şengül’ün ihracında en büyük dayanak oldu. Birçok konuda ağır eleştiriler yapan Şengül’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, “Cumhurbaşkanı artık kontrolü kaybetti. Ne dediğini kendisine de bilmiyor. Alzheimer gibi davranıyor. Zaten son dönemini yaşıyor, gidici” dediği ifade edilmişti. Ekonomi ve siyasi konularla ilgili de yaptığı eleştiriler içinde, “paranız varsa gidin dolar alın, Türk lirası değer kaybediyor. Paralarınızı dövize yatırın” cümleleri dikkat çekmişti.

Hakkında hazırlanan dosyanın gündeme gelmesi üzerine yazılı açıklama yapan Şengül, “Şahsımın, AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlılığı, asla sarsılmayacak ve sorgulanamayacak gönül bağlılığıdır. Tarafıma iletilmese de, eğer partim beni ihraç etmeyi uygun gördüyse, bu partimin takdiridir. Ben, bugüne kadar AK Partili olduğum gibi, bundan sonra da son nefesime kadar AK Partili olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.