GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
2 Ekim 2022 Pazar 10:57

Dört oda sandığa gidiyor... Ekim ayı seçim ayı!

İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası pazartesi günü, İzmir Deniz Ticaret Odası Salı günü, EBSO ise 12 Ekim’de meslek komiteleri ve meclis üyelerini seçecek. Komitelerin seçilmesinden sonra da yönetim kurulları ve yeni başkanlar belirlenecek.

İzmir’in ekonomik hayatına yön veren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Deniz Ticaret Odası, önümüzdeki ay sandığa gidiyor. Bu dört büyük kurumun yeni dönem meslek komiteleri, meclis üyeleri, yönetim kurulları ve başkanları seçilecek.

İZMİR TİCARET ODASI SEÇİMLERİ 3-8 EKİM’DE
İzmir Ticaret Odası,  Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu, 14 Nisan 2018’de yapılan seçimlerde 174 meclis üyesinin 151’inin oyunu alarak göreve gelmişti. Mahmut Özgener, yeni dönem için adaylığını açıklamıştı. İZTO üyeleri, 3 Ekim Pazartesi günü sandık başına giderek, 80 meslek komitesinde yer alacak meclis ve meslek komitesi üyelerini seçecek. Meclis ve Meslek Komitesi seçimlerinden sonra 8 Ekim’de ise Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, Disiplin Kurulu, TOBB Genel Kurul Delegeleri ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek. Seçimler, Gaziemir Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Meclis başkanlığına aday veya adayların, komite seçimlerinden sonra ortaya çıkması bekleniyor.

İZMİR TİCARET BORSASI’NDA IŞINSU KESTELLİ TEK ADAY
İzmir Ticaret Borsası da 3 Ekim’de sandık başına gidecek. Gaziemir Fuar Alanı D Holü’nde seçimin 3 Ekim’deki ayağında 1740 üye, 19 meslek komitesinde görev yapacak toplam 125 ismi belirleyecek. Ayrıca 53 Meclis üyesi seçilecek. 2009 yılında İzmir Ticaret Borsası’nın ilk kadın başkanı olan Işınsu Kestelli, bu seçime tek aday olarak giriyor. 8 Ekim Cumartesi günü Başkan dahil olmak üzere 11 kişilik yönetim kurulu seçilecek. Ayrıca 6 kişilik Disiplin Kurulu’nda, Başkan ile birlikte TOBB Genel Kurulunda görev yapacak 17 kişilik delegeler belirlenecek.

YUSUF ÖZTÜRK, DENİZ TİCARET ODASI’NDA RAKİPSİZ
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ndeki seçimin ilk ayağı 4 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek. Odanın yeni hizmet binasında gerçekleştirilecek seçimde 800 üye, 20 Meclis üyesini seçecek. 10 Ekim’de ise Başkan ve Yönetim Kurulu belirlenecek. Mevcut Başkan Yusuf Öztürk, seçime tek aday olarak gidiyor.

EBSO’DA YORGANCILAR İLE KARABAĞLI YARIŞACAK
Ege Bölgesi Sanayi Odası seçimleri ise 12-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Ender Yorgancılar ve Meclis üyesi Mustafa Karabağlı yarışacak. Gaziemir Fuar İzmir’de 12 Ekim Çarşamba günü kurulacak sandıklarda üyeler, toplam 53 meslek komitesinde yer alacak isimleri ve meclis üyelerini belirleyecek. 19 Ekim Çarşamba günü Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu, TOBB genel kurul delegeleri belirlenecek. EBSO’da Meclis başkanlığı için İbrahim Gökçüoğlu, Hakkı Attaroğlu ve Eyüp Sevim, adaylıklarını açıklamıştı.