GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Aralık 2017 Salı 18:12

Doların düşüşü sürüyor... İşte son rakamlar

Dolar fiyatları hükümet ve Merkez Bankası cephesinden gelen son dakika haberleri ile Zarrab davasındaki ilk şokun atlatılmasıyla düşmeye devam ediyor. Dolar, kapanış öncesinde 3.87 altında işlem görüyor

Dolar, enflasyondaki son dakika haberlerinin ardından 3.95 direnç noktasını zorlamasına rağmen TCMB'nin faiz arttırımı haberleri, para politikası açıklaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla düşüş trendine girmişti.

Dün akşam saatlerin 3.90 eşiğinin altına gerileyen dolar, gün içerisinde 3.85 liranın dahi altına indi. Kapanışa doğru Türk lirası karşısındaki kayıplarını bir nebze toparlayan dolar 17:30 sularında 3.8681 liradan el değiştiriyor. Euro da gerileyerek 4.57 ila 4.58 lira arasından işlem görüyor.

Düşüşte, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın serbest piyasa ekonomisine yaptığı vurgu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sermaye hareketlerini sınırlamak gibi bir düşüncelerinin olmadığına dair açıklamaların yanı sıra ABD'de görülen Zarrab davasındaki gelişmelerden kaynaklı tedirginliklerin atlatılması TL üzerindeki baskıyı kırdı.

Uzmanlar, ABD'de görüşülen vergi tasarısına yönelik pozitif atmosferle doların küresel olarak değer kazandığının altını çizdi ve Türk Lirası'nda pozitif ayrışmanın faiz beklentisini yansıttığını söyledi. (Habertürk)