GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Ağustos 2018 Çarşamba 08:35

Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar

ABD-Türkiye ilişkilerinde artan gerilim ve para politikasına yönelik soru işaretleriyle tarihi zirveyi gören dolar/TL, bugüne 5.20 TL seviyesinin üzerinden başladı.

Dolar/TL önceki gün illikit piyasada 5.4250 ile tarihi zirveyi gördükten sonra dün sabah 5.18 seviyesine kadar gerilese de, günün kalanında 5.30 seviyesinin etrafında dalgalandı.

Piyasada gözler TCMB ve hükümet tarafına çevrilirken; bankacılar, piyasada kalıcı bir iyileşme için ABD ile ilişkiler konusunda net bir açıklama yapılması gerektiğini belirtiyor.

Bu kapsamda ABD'ye giden Türk heyetinin temaslarından gelecek açıklamalar yakından izleniyor.

Türkiye-ABD arasında ön mutabakat sağlandığı ve bir heyetin ABD'ye gideceği haberi sonrasında TL'nin bir miktar durulduğunu söyleyen bir bankacı, Reuters'a yaptığı açıklamada, kurda önceki gece yaşanan hızlı artış sonrası yerli yatırımcının satış tarafında 
olduğunu söyledi. Bankacı, "Bu çerçevede 500 milyon dolar civarında satış yapıldığı tahmin ediliyor. Bu sırada piyasada yeniden faiz artımı beklentileri de konuşulmaya başlandı." dedi.

Bugüne bakıldıüğında dolar ve eurodaki yüksek seyrin devam ettiği görülüyor. Dolar sabah ilk işlemleri 5.24 TL seviyesinden geçerken, euro 6.11 TL seviyelerinde.