GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Haziran 2017 Perşembe 10:10

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde o isim de gitti!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü eski Genel Sekreter Ahmet Cevdet Oral’ı hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle açığa aldı.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl Ağustos ayında atadığı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ın üniversitedeki çalışmaları sürüyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayınlanan kanun hükmünde kararnameler ve OHAL nedeniyle üniversitelerde “Barış İçin Akademisyenler” bildirisine imza atanlar açığa alınırken Dokuz Eylül, listede adı bulunan isimleri dün açığa almıştı.

Üniversitede yapılan başka bir soruşturma nedeniyle eski Genel Sekreter Ahmet Cevdet Oral da açığa alındı. Rektör Kasman’ın göreve geldikten sonra atadığı ve sonradan yollarını ayırdığı isimler arasında bulunan Genel Sekreter Oral için üniversite bünyesinde komisyon da kuruldu. Çalışmaları devam eden soruşturma dosyasının ne zaman tamamlanacağı netleşmezken Oral’ın geçtiğimiz günlerde üniversite dışında bulunan bazı isimlerle TMMM, YÖK gibi kurumlara yaptığı ziyaretler gündeme gelmişti. Oral’ın rektör aleyhine yapılan çalışmalar içinde aktif görev aldığı iddia ediliyor.