GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Nisan 2020 Perşembe 14:53

Dokuz Eylül'den Büyükşehir'in konaklama jestine ret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları için yurt kiralaması ile ilgili olarak Dokuz Eylül cephesinden yapılan açıklama geldi. Açıklamada belediyeden herhangi bir talepleri olmadığı ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik eksikliğin bulunmadığı belirtildi.

EGEDESONSÖZ- Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının üzerindeki yük arttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi gece gündüz demeden salgın nedeniyle hasta olan insanlara yardım etmeye çalışan sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için İzmir’de bir yurt ve otel kiralamıştı.

- CHP’Lİ POLAT’TAN DEÜ REKTÖRLÜĞÜ’NE TEPKİ!

İzmir’in merkezinde yer alan otelde öncelik Eşrefpaşa Hastanesi çalışanlarına verilirken Balçova’da kiralanan yurtda ise Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları kalabileceği duyurulmuştu.

Konu ile ilgili olarak ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nden açıklama geldi. Açıklamada Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere hiçbir kurumdan konaklama talebinde bulunulmadığı belirtilirken,sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik herhangi bir eksikliğin bulunmadığına dikkat çekilerek Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı ‘konaklama’ imkanından yararlanılmayacağı vurgulandı.

İŞTE O AÇIKLAMA