GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Haziran 2021 Cuma 11:05

Doğal Yaşam Parkı kapılarını açtı

Pamdemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı, yenilenmiş haliyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Çok sayıda İzmirli, çocuğuyla birlikte soluğu orada aldı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında kente kazandırdığı Sasalı'daki İzmir Doğal Yaşam Parkı, korona nedeniyle gerçekleşen kapanma süreçlerinde ziyaretçilere kapalıydı. Bu süreçte parkın yeni bir görünüm kazanması için yapılan çalışmalar sona erdi ve Doğal Yaşam Parkı, yeniden ziyaretçilere açıldı.

SAAT 10.00-18.00 ARASINDA ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ
130'dan fazla türde, 3 bin 300 yaban hayvanının yaşadığı İzmir Doğal Yaşam Parkı, sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Pandemi nedeniyle evinde kapalı bir hayat yaşamak zorunda kalan İzmirli aileler, zorunlu karantinadan fazlasıyla sıkılan çocuklarıyla birlikte soluğu Doğal Yaşam Parkı'nda aldı. Çocuklar, doğal ortamda yaşayan hayvanlarla tanışmanın, onlarla güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Anneler babalar da hayatlarına kabus gibi çöken pandemi sürecinde Doğal Yaşam Parkı'nda gezerek moral buldu

İzmir Büyükşehir ekipleri, parkın giriş kapısını yenilerken, duvarlar rengarenk boyandı. Hayvanların yaşam alanlarında yeni düzenlemeler yapıldı.