GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Nisan 2018 Perşembe 16:35

DİSK Başkanı Meclis yolcusu: İzmir'den mi aday olacak?

CHP, DİSK Genel Başkanı Beko’ya milletvekilliği teklifi götürdü. İstanbul ve İzmir için adı geçen Beko, “Teklif bana genel başkan başta olmak üzere parti organları tarafından iletildi. Ülkemiz felaketin eşiğindeyken hak hukuk mücadelemizi TBMM çatısı altında sürdürmemiz önerildi” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partiler ittifak ve milletvekili aday belirleme çalışmalarına hız kazandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) flaş bir hamle ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko’ya milletvekilliği teklifi götürdü. Davetin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti organları tarafından Beko’ya iletildiği öğrenildi.

Beko’nun ismi İstanbul’dan yarışa gireceği noktasında anılıyordu. Fakat Beko kesin olmamakla birlikte bu kentin İzmir olabileceğini aktardı.

HAK HUKUK MÜCADELEMİZİ TBMM ÇATISI ALTINDA SÜRDÜRMEMİZ ÖNERİLDİ
Egedesonsöz’e konuşan Beko, “Bu ülkede işsizlerin sayısı 6 milyonu geçmiş. Her gün açız çığlıkları yükseliyor. Çalışanlar açlık sınırının altında ücretlere mahkum ediliyor. Ayrımcılık yapılıyor. Taşerona muhtaç ediliyor. İnsanlar işsiz bırakılıyor. İşçileri köle pazarı gibi çalıştıracakları sistem bizi bekliyor. İş güvenliği tedbirleri alınmadığı için yılda milyonlarca işçi ölüyor. Emekliler asgari ücretin bile altında açlığa mahkum ediliyor. Ataması yapılmayan 300 bin öğretmen var.  İntihar edenler var. Ormanlarımız yağmalanıyor. Bu ülkede emeğin kalesi olan fabrikalar satılıyor. Şekerimize göz diktiler. İnsanlar işlerinden atılmış. Gidecekleri mahkeme bile yok. OHAL’den istifade hak ve özgürlükler yok sayılıyor. Her türlü hak arayışı hukuksuz bir şekilde engelleniyor. Basın ve ifade özgürlüğü anayasa teminatı alında olmasına rağmen gazeteciler hapiste. Seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri, siyasi parti liderleri hapiste. 70 bin üzerinde öğrenci hapiste. Üniversiteler susturulmuş. Emeği barışı savunan akademisyenler kürsüden uzaklaştırılmış. Laik hukuk devleti yıkımla karşı karşıya. Ülkemiz felaketin eşiğindeyken hak hukuk mücadelemizi TBMM çatısı altında sürdürmemiz önerildi. Bunu mücadele arkadaşlarıma danıştım. Sıcak baktılar. Nerede faydalı olacaksak mücadele ederiz.  Teklif bana genel başkan başta olmak üzere parti organları tarafından iletildi” dedi.