GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Eylül 2020 Cuma 13:40

Disipline gönderilmişti... Kaderini komisyon belirleyecek

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkındaki paylaşımları nedeniyle disipline gönderilen Bornova İlçe Başkan Adayı Gürol Türkmentepe’nin kaderini komisyon belirleyecek. İl Yönetiminde gündeme gelen durum hakkında komisyon kurulması kararı alındı. Türkmentepe’nin ilçe başkanlığı tarafından istenilen savunmayı yapmadığı da öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle disipline gönderildi. Aynı zamanda yerel seçimde Foça’dan belediye başkanlığına aday adayı olan ve son yapılan Bornova CHP İlçe Kongresi’nde ilçe başkan adayı olarak yarışa giren Türkmentepe’nin sözleri partide gerilime neden olmuştu.

Türkmentepe, sosyal medya hesabından “hayatımda ilk defa bu kadar çok mutluyum, iktidar kurultayı İzmir’i kurtardı” ifadelerini kullanmıştı.  Türkmentepe ayrıca, danışmanlık şirketine “çok sevilmeyen, dost gibi görünen baş danışman ihtiyacımız var” sözleriyle danışman aradığını söyledi.

İlçe Başkanlığı, Türkmentepe’nin yorumlarının altına açıklamalar yapan Bornova Belediyesi spor kulübü çalışanı  Orhan Özmen ile birlikte ikisinin de ihraç edilmesini istedi. Savunma yapmayan isimlerin dosyası il başkanlığına gönderildi. İl Yönetim kurulu toplantısında durum ile ilgili komisyon kurulması, komisyon raporundan sonra işlem yapılması kararı alındı.