GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Mayıs 2016 Pazartesi 17:27

Dikkat: Sağanak kapıda!

Türkiye geceden itibaren yağışlı havanın etkisi altına giriyor. İzmir’de de Salı günü sağanak yağış bekleniyor. Yetkililerden baskınlara karşı uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın batı kıyılarından başlayarak yurt genelinde etkili olması öngörülüyor.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yarın görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın yarın Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde, çarşamba günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İZMİR’DE HAVA NASIL OLACAK?
Tüm yurdu saracak yağışlı hava İzmir’de de etkili olacak. Kentin Salı gününü sağanak yağış altında geçirmesi bekleniyor. Aynı gün nem oranı da yüzde 85’lere kadar çıkacak. İzmir’de Çarşamba gününden itibaren güneş yüzünü gösterecek, yağışlar kenti terk edecek ve hava sıcaklıkları da hızla yükselecek.

UYARI GELDİ
Vatandaşlar, kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ile kuvvetli rüzgarın neden olabileceği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.