GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Temmuz 2024 Cuma 13:08

Dikkat çeken 'plan' kararı: Komisyona iade!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından ret edilen Aliağa'daki Ege Gaz A.Ş'ye ait plan kararı mecliste komisyona iade edildi. İmar planlarında "tarla" olarak görünen 400 dönümlük alanda yapılacak değişiklik talebi dikkat çekti. 

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gündemine Aliağa İlçesi'nde faaliyet gösteren Ege Gaz A.Ş'ye ait Ege Gaz Aliağa LNG Terminali'nin bulunduğu alana yönelik imar planı değişikliği talebi geldi. Aliağa Belediye Meclisinin 05/12/2023 tarihli ve 193 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1378 ada, 2 numaralı parsel ve çevresini kapsayan bölgede; "Enerji Üretim Alanı, Genel Otopark Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Belediye Hizmet Alanı" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi ile aynı yazı ekinde iletilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından  oybirliği  tarafından ret edildi. 

Komisyonun aldığı ret kararı belediye meclisinin gündemine geldi. Rutin olarak komisyondan onaylandıktan sonra meclisten de aynı şekilde geçmesi beklenen imar plan tadilatı ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Talep, yeniden değerlendirilmek üzere komisyonlara iade edildi. Önümüzdeki günlerde yeniden masaya yatırılacak alanda istenilen değişiklikler tekrar komisyonun gündemine getirilecek. Teknik ve uzman raporlarının ardından aynı talep tekrar değerlendirilecek. İmar planlarında "tarla" olarak görünen 400 dönümlük dev arazide Ege Gaz A.Ş'nin tesisi büyütmesi ve genişletmesi planlanmıştı. 

Öte yandan Ticaret Sicil Kayıtları'na göre Ege Gaz A.Ş Çolakoğlu Holding bünyesinde yer alıyor. Şirkette; Haydar Nuri Çolakoğlu, Hüseyin Karataş, İbrahim Akbal, Kurtuluş Yıldırım, Mehmet Çolakoğlu,  Aziz Camcı, Deniz Karakoç, Gökhan Seyhun, Kamil Berkin Mermercioğlu, Metin Öztekin, Murat Karaboran ve Ümit Gürses gibi isimler bulunuyor.