GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
28 Haziran 2024 Cuma 10:48

Dikkat çeken orman sınırı kararı!

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir'in Aliağa ilçesindeki bir bölge orman sınırları dışına çıkarıldı. Orman statüsü kaldırılan 285 bin metrekarelik alan Nemrut Körfezi'nde Petkim ve Nemport limanlarının arasında kalıyor. Parselin OYAK'a ait olduğu öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de 6831 sayılı Orman Kanunun 16'ıncı maddesi gereğince yayımlanan karara göre ülke genelinde bazı alanlar bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.

Karara göre Aliağa'nın Siteler Mahallesi sınırlarında kalan 285 bin 867 metrekarelik alanın da orman sınırı statüsü kaldırıldı.

OYAK'A AİT ÇIKTI
Orman statüsü kaldırılan alanın yeri ise dikkat çekti. Nemrut Körfezi'ndeki Petkim ve Nemport şirketlerine ait limanlarının arasındaki parselin Ordu Yardımlaşma Kurumu'na (OYAK) ait olduğu öğrenildi. Parsel üzerinde dolum tesisleri yer alıyor.



Kroki ile listeler şeklinde sınır ve koordinatlara da yer verilen kararda, orman sınırları dışına çıkartılan alanın iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi.