GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ocak 2022 Salı 09:48

Dikkat çeken kitap detayı... Yücel'den Lider’e ziyaret!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel iki günlük ziyaretleri kapsamında bugün Ankara'ya gitti. Yücel ziyareti esnasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Paylaşılan fotoğraflarda Kılıçdaroğlu’nun elinde bulunan ‘Prekarya: Yeni Tehlikeli Sınıf’ kitabı dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bugün Ankara'ya gitti. Ankara ziyareti esnasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Yücel, İzmir’deki saha çalışmaları hakkında ayrıntılı bir rapor sundu. Yücel, Lider’e İzmir’deki güncel siyasal gelişmeler hakkında brifing verdi.

İL BİNASI AÇILIŞINA DAVET
Yücel ayrıca geçtiğimiz aylarda kullanıma açılan ancak henüz resmi açılışı yapılmayan CHP İzmir İl Binası için Kılıçdaroğlu’na davet götürdü. CHP Lideri’nin uygun olduğu bir dönemde il binasının resmi açılışını yapması istediği belirtildi.

DİKKAT ÇEKEN KİTAP DETAYI
Kılıçdaroğlu ziyaretini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Yücel’in paylaştığı fotoğraflarda Lider’in elinde bulunan kitap dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nun elinde Guy Standing imzalı ‘Prekarya: Yeni Tehlikeli Sınıf’ kitabı yer aldı. Yücel, bu ziyareti, "Türkiye'nin umudu Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu‘yla oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. #GeliyorGelmekteOlan" notuyla paylaştı.

Prekaya nedir?
Prekarya, 20. yüzyılda tanımlanmış bir çalışan sınıfı. Ağırlıklı olarak; sınırlı-kontratlı, yarı zamanlı, proje bazlı sözleşmeler ile işgücü piyasalarına iş yapan sınıf. Tanımlanmadaki esas etken, sürekli iş güvencesi ve sürekliliği bulunmayan işlerde çalışan bir sınıf olarak görülmesindendir.