GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Aralık 2017 Salı 10:08

Dikili'yi karıştıran taciz tartışmasında İlçe Başkanı topta: İstifa et başkan!

CHP Dikili İlçe Başkanı Şener, Belediye Başkanı Tosun hakkında, “Ses kaydındaki kişileri yakından tanıdığım için biliyorum. Müdürlerin sesi de gerçek. O ses de başkanın sesi. Ortada bir iddia var. Başkan yalanlıyor. Gereğini yapsın. İstifası etmesi doğrudur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Dikili Belediyesi'nde taşeron kadroda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Deniz Canpolat, geçen 17 Temmuz'da Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun'un belediyenin Çandarlı Ek Hizmet Binası'ndaki odasında, 40 gün önce kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunduğunu ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Canpolat, 22 Temmuz'da da şikayetini geri çekti.

Belediyede 3.5 yıl görev yapan Deniz Canpolat, belediyenin Destek Hizmetleri biriminde çalışan kardeşi ile birlikte 27 Kasım'da işten çıkarıldı. Canpolat, hem kendisinin hem de kardeşinin belediyedeki işinden çıkartılması üzerine biz kez daha harekete geçti.

- DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI'NA TACİZ SUÇLAMASI!

- DİKİLİ’DEKİ TACİZ İDDİASINDA SÖZ GENEL MERKEZ'DE: “KOMPLO OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Avukatı aracılığıyla, Belediye Başkanı Tosun hakkında Dikili Kaymakamlığı'na, İzmir Valiliği'ne ve İçişleri Bakanlığı'na başvurdu, yasal süreç başlattı.

Başkan Tosun’un kendisine kumpas kurulduğunu ifade eden bir yazı paylaştı.

İLÇE BAŞKANI ŞENER TOSUN’U İSTİFAYA ÇAĞIRDI!
Gelişmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u istifaya çağırdı. Başkan Şener, “Ortada bir iddia var. Başkan yalanlıyor. Mağdur kızın ve personelin ses kaydı var. Orada sayın başkan 3-4 kez özür diliyor. Ben duydum. İddia gerçekse ki kayıt var. Demek ki böyle bir durum var. Bu noktadan sonra sayın başkanın kendisi ve partimiz adına doğru olanı yapmasını temenni ediyoruz. İstifası CHP’ye zarar vermemek adına doğrudur. Gereğini yapsın. Kendisine minnettar kalacağız. Ses kaydındaki kişileri yakından tanıdığım için biliyorum. Müdürlerin sesi de gerçek. O ses de başkanın sesi” dedi.