GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mart 2021 Çarşamba 10:44

Dikili’deki tartışmalı proje halkın kantarına çıkıyor!

İzmir’in Dikili ilçesinde yapımı devam eden ve eylemlere sahne olan liman projesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “Halkın Katılım Toplantısı” düzenleneceğini duyurdu.

EGEDESONSÖZ- Dikili Liman ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan liman revizyon projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait idari bina-rıhtım-iskele projesine geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay almıştı. ÇED süreci çerçevesinde halkın katılım toplantısının yapılacağı belirtilen duyuruda “İlimiz, Dikili İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi, Dikili Limanı Mevkii'nde Dikili Liman ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Dikili Limanı Revizyon Projesi ile ilgili olarak, ÇED Genel Formatı (EK III) çerçevesinde hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasına ilişkin ÇED süreci başlatılmış olup, Yönetmeliğin 9. maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 21/04/2021 tarihinde saat 13:30’ da Gazipaşa Mahallesi Şehit Sami Akbulut Caddesi No:177 (Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri Karşısı) adresinde bulunan Dikili Belediyesi Konferans ve Düğün Salonunda halkın katılımı toplantısı yapılacaktır” denildi.

Diğer yandan sivil toplum kuruluşları ile Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz inşaatın kıyıyı kapattığı ve aşırı büyük olduğu gerekçesiyle karşı çıkmıştı.