GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Temmuz 2019 Çarşamba 13:28

Dikili’deki tartışmalı inşaatta son gelişme: Bakanlık vizeyi verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’in Dikili İlçesi’nde tartışmalara neden olan ve halkın tepki gösterdiği Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait idari bina-rıhtım-iskele projesini onayladı. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz inşaatın kıyıyı kapattığı ve aşırı büyük olduğu gerekçesiyle karşı çıkmıştı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Dikili İlçesi’nde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait alanda başlayan inşaat tartışmaları sürüyor. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz başta olmak üzere bölgede bulunan STK ve vatandaşların da karşı çıktığı inşaat devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hamle geldi. Komutanlığın başvurusunu değerlendiren bakanlık projeye onay verdi. Planları yapılan alan, bakanlığın oluru ile yasal hale gelmiş oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay alan projede birçok şey yer alıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığının 2017 yatırım programında yer alan ve deniz yetki alanlarındaki güvenlik ve emniyetin sağlanması amacıyla planlanan özellikle düzensiz göç ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere etkinlik kazandırmak üzere acil hareket ihtiyacı vurgulandı. Sahil Güvenlik Karakollarının gemi/bot destekleme binalarının, liman, mendirek ve rıhtım/iskele ve sahil gözetleme istasyonlarının yapım işlerinin yapılabilmesi konunun önemine dikkat çekildi. Söz konusu tesisin yapılacağı Sahil Güvenlik Dikili Karakol Komutanlığına konuşlu yüzer unsurlardan en büyüğü olan TCSG-18 Borda numaralı Kaan-15 sınıfı süratli bot nedeniyle dip taraması ihtiyacı olduğu da dile getirildi.  Bakanlığın onayladığı planda idari bina ile birlikte gemilerin yanaşabileceği geniş alan da yer alıyor.

HALK EYLEM YAPMIŞTI
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün “aşırı büyük ve deniz ile vatandaşın buluşmasını engelliyor” diyerek karşı çıktığı yeni planlarla ilgili Dikili Belediyesi de çalışmalarını sürdürüyor. İtiraz ya da dava yoluna gitmek konusunda bir karar vermeyen belediye yetkilileri daha önce çekincelerini dile getirmişti. Dikili’de toplanan vatandaşlar kıyada süren inşaatlara tepki göstermişti.