GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Haziran 2016 Cuma 09:15

Dikili Belediyesi’ne ‘mobbing’ suçlaması!

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Bem-Bir-Sen İzmir Başkan Vekili Ali Kalkan, bir basın açıklaması yaparak Dikili Belediyesi'nde çalışan Serkan Kaptan'a mobbing uygulandığını öne sürdü.

Dikili Belediyesi'nde araştırmacı kadrosunda bulunan Serkan Kaptan'a 26 aydır iş verilmeyerek bilinçli bir mobbing uygulandığını iddia eden Bem-Bir-Sen İzmir Başkan Vekili Ali Kalkan, Kaptan'a kadrosuyla ilgisi olmadığı halde ilçede bulunan köpek barınağında görev verildiğini açıkladı. Kalkan, "Birtakım sağlık sorunları da bulunan üyemiz Serkan Kaptan kasıtlı mobbing ile bunalıma sokulmaya çalışılmaktadır. Kadrosuyla ilgisi olmamasına rağmen köpek çiftliğinde kendisine görev verilmesi sürgünden başka bir şey değildir. Üyemizin alanı dışındaki sürgününe karşılık kanuni yollara başvuracağını anlayan Dikili Belediyesi, göstermelik bir yazı ile Kaptan'ın görev yerini bu kez tuvalet suyu sızdıran, rutubetli, havasız ve sürekli egzoz gazına maruz kalan bir odaya kaydırarak değiştirmiştir. Bu yüzden üyemizin sağlığı bozulmuş, tedavi altına alınmıştır. Sağlık sorunlarına rağmen üyemizin tüm talepleri reddedilmiştir. Bu insani bir yaklaşım değildir. Kınıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili Savcılık ve Valilik Mobbing Masası'na suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Kalkan, "Belediye'de yapılan atamalar da mevzuata aykırı olarak yapılmaktadır. Asil müdür vekil müdürün altında çalıştırılmakta, sözleşmeli personel müdür olarak görevlendirilmektedir. Güvenlik görevlisi olarak işe alınan taşeron tabir edilen işçiler zabıta memuru üniforması giydirilerek suç işlenmektedir. Mobbing, baskı, yıldırma, psikolojik taciz, yalnızlaştırma, kişiliksizleştirme işkence suçudur. Dikili Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tosun'ı işkenceye değil; sevgiye, saygıya, hoşgörüye hizmete davet ediyoruz" diye konuştu. (dha)