GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Şubat 2018 Pazartesi 12:58

Develer 28. kez yeniden Kınık Meydanı'nda... Ünlü sanatçı 'urgancı' oldu

İzmir'in Kınık ilçesi Poyracık Mahallesi’nde geleneksel olarak her yıl yapılan deve güreşleri bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Pazar günü yapılan güreşlerde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu nedeniyle festivalin eğlenceli kısmı iptal edildi.

Deve güreşleri başlamadan öğlen namazı öncesi şehitler için Poyracık Orta Camii’nde mevlit okundu. Okunan mevlidin ardından Poyracık Cumhuriyet Meydanı’nda keşkek dağıtıldı. Protokol ve katılan vatandaşlar mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüne katıldı.

18 Şubat Pazar günü Saat 11.30'da protokol üyelerinin güreş alanına gelmesi ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Din görevlisi tarafından şehitler için ve Afrin operasyonu yapan Mehmetçiklerin sağ salim dönmeleri için dualar edildikten sonra deve güreşlerine geçildi.

EĞLENCEYE İZİN VERİLMEDİ
Deve güreşlerinin olmazsa olmazı olan davul-zurna takımlarının güreş alanına girmesine izin verilemeyerek sade bir şekilde yapılmasına karar verildi. Belediye Başkanı ve Tertip Komitesi misafir sanatçı Hüsnü Şenlendirici ile görüşülerek vereceği mini konser de iptal edildi.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ SAHAYA GİRİP URGANCI OLDU 
Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici kendi adına kupa için güreşen develeri izlemek için sahaya girerek develere tezahürat ile destek verdi ayrıca develeri ayıran urgancılara yardım etti .Güreş sununda deve sahiplerine kupalarını verdi.

DEVELER ZEYTİN DALLARI İLE ALANA ÇIKTI 
Güreşecek develerin havutlarına Zeytin Dalı Operasyonun simgeleyen zeytin dalları asıldı. Programda ayrıca Kınık Belediye Başkanı Ak Partili Sadık Doğruer'in ülkücü şehit Fırat Çalkıroğlu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle taziye mesajı okundu.

GÜREŞLERE BÜYÜK İLGİ VARDI
28. kez düzenlenen Poyracık Deve Güreşleri’ne Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün Kınık Cumhuriyet Savcıları Yusuf Adın, Murat Erbaş Ardağan Posof Cumhuriyet Savcısı Emre Gezer, Kınık Jandarma Komutanı Oral Kayamak, Kınık İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çelik Ak Parti İzmir İl başkan Yardımcısı Ahmet Şimşek, Ak Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel,Ünlü Klarnet Sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, Demokrat Parti Kınık İlçe Başkanı Mehmet Türkbaş, Kınık eski Belediye Başkanı Süleyman Kaya, Poyracık eski Belediye Başkanı Ahsen Özçam, Bölcek eski Belediye Başkanı Tefik Üreten, Yayakent eski Belediye Başkanı Yusuf Akçura, Göçbeyli eski Belediye Başkanı Esat Karacan, Çandarlı eski Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Ak Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, Kınık Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle muhtarları, Kınık Esnaflar Odası Başkanı Uğur Ağar, Kınık Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Mert Kınık, Şoförler Odası Başkanı Yücel Şimşek, İş Bankası Müdürü Ergün Erkület Poyracık Esnaf Odası Başkanı Turhan Gürkan,Poyracık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Cevdet Gönüllü ve binlerce vatandaş katıldı.