GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Nisan 2021 Pazartesi 21:47

DEVA, Torbalı kararını açıkladı!

DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı Torbalı Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirme yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, "DEVA Partisi olarak Belediye Meclisi’nde yapılacak seçimlere dair tutumumuz; yeni başkan’ın 31 Mart 2019 tarihinde ortaya çıkan seçmen iradesine uygun şekliyle seçilmesidir" denildi. Yapılan açıklamayla DEVA Partisi yerel seçimlerde seçimi kazanan CHP'nin adayına destek vereceğini duyurmuş oldu. DEVA Partisi'nin Torbalı'da 1 meclis üyesi bulunuyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanlığı Torbalı Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirme yaptı.

Merhum İsmail Uygur’dan boşalan Belediye Başkanlığı için 27 Nisan 2021 tarihinde yapılacak Başkanlık seçimine, ilkesel bir temelde yaklaşıldığının belirtildiği açıklamada, “DEVA Partisi olarak Belediye Meclisi’nde yapılacak seçimlere dair tutumumuz; yeni başkan’ın 31 Mart 2019 tarihinde ortaya çıkan seçmen iradesine uygun şekliyle seçilmesidir. İzmir’de daha önce yaşanan, seçmen iradesine müdahale anlamına gelebilecek olası meclis üyesi hareketliliklerini tasvip etmediğimizi de belirtmek isteriz. Yapılacak seçimlerin demokratik hayatımız ve Torbalı için hayırlı sonuçlar doğurmasını dileriz” görüşlerine yer verildi.

Yapılan açıklamayla DEVA Partisi yerel seçimlerde seçimi kazanan CHP'nin adayına destek vereceğini duyurmuş oldu.

Torbalı'da 18 CHP’li, 10 AK Partili, 2 MHP’li ve 1 DEVA Partili meclis üyesi var.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatı nedeniyle Torbalı'da Salı günü başkan seçimi yapılacak.