GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Haziran 2020 Çarşamba 09:37

DEVA Partisi’nde İzmir sürprizi: Kaya bombası!

Genel başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı DEVA Partisi İzmir teşkilatını emanet edeceği ismi buldu. Partinin EGİAD eski Başkanı ve BASİFED Başkanı Seda Kaya’ya teklif götürdüğü öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) illerdeki teşkilatlanma çalışmaları sürüyor. Genel başkanlığını eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yaptığı DEVA’nın kuruluşunda İzmir’den bazı isimler yer almıştı.

Babacan’ın ekonomi kökenli bir isim olması nedeniyle İzmir İl Başkanlığı görevi için Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) eski Başkanı Seda Kaya’ya teklif götürdüğü ortaya çıktı. İzmir’de iş dünyasının da yakından tanıdığı isimler arasında bulunan Kaya, aynı zamanda Kaya Prestij Otelleri’nin de sahibi olarak iş yaşamını sürdürüyor.

Şu anda farklı ekonomi derneklerinin katılımıyla oluşturulan Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de devam ettiren Kaya’nın teklife sıcak baktığı öğrenildi. Kaya’nın son kararı vermesi ve görevi onaylaması halinde DEVA Partisi tarafından adının kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Öte yandan Kaya’nın ismi yerel seçimde CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı, Konak ve Karşıyaka Belediye Başkan Adaylığı için de konuşulmuştu. Fakat, Kaya “benim böyle bir niyetim yok” demişti. Kaya’nın ismi genel merkez tarafından İzmir özelinde yaptırılan anketlere de yerleştirilmişti.

SEDA KAYA ÖSEN KİMDİR?
Kaya Grubu - Yönetim Kurul Başkan Vekili

BASİFED - Yönetim Kurulu Başkanı

TÜRKONFED - Yönetim Kurulu Üyesi

İş kadını Seda Kaya Ösen, 9 Eylül 1979 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi.

Orta öğretimini 1990–1997 yılları arasında İzmir Amerikan Lisesi’nde tamamladı.

Seda Kaya Ösen, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezuniyetinin ardından 2003–2005 yılları arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Bölümü’nden yüksek lisans derecesi aldı. 2006 yılının Temmuz ayında mesleki gelişim programı kapsamında ABD Cornell Üniversitesi’nde Foodservice Yönetimi Sertifika Programına katıldı.

Seda Kaya Ösen, 2001–2003 yılları arasında İstanbul Rafineri Reklam Ajansı’nda marka temsilcisi olarak çalıştıktan sonra 2003 yılından bu yana turizm, otelcilik, tarım ve gayrimenkul yatırımı alanında faaliyet gösteren aile firması olan Kaya Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürüyor.

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmış olan Seda Kaya, Türkiye Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Üyeliği, İzmir Başkanlar Kurulu Üyeliği, İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliği ve BASİFED Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

Seda Kaya Ösen, Ocak 2018 itabarıyla BASİFED Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi