GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mart 2023 Perşembe 11:08

DEVA Partisi İzmir'de 80 kişilik liste... Kimler aday adayı?

Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen liste başı olurken, il başkan yardımcıları, bazı ilçe başkanları ile İZTO Meclisi eski Başkan Yardımcısı İrfan Erol da aday adaylık başvurusunda bulundu.

EGEDESONSÖZ – Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanlığı, 14 Mayıs’ta yapılacak Milletvekili seçimleri öncesi İzmir’den 80 kişinin DEVA’dan aday adaylık başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen ‘in yanı sıra İl Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sakatlar Federasyonu İzmir Şube Başkanı İlknur Peder de aday adaylık dosyası verdi. İl Başkan Yardımcısı Av. Levent Uşkay da aday adayları arasında bulunuyor.

LİSTEDE ÖN PLANDA KİMLER VAR?
?DEVA Karşıyaka İlçe Başkanı Reyhan Güven, Bornova İlçe Başkanı Erkan Yanıkoğlu, Çiğli İlçe Başkanı Yakup Ateş, Bergama İlçe Başkanı Melih Sağlambaşoğlu, Balçova İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya ve Seferihisar İlçe Başkanı Emin Yüce de aday adaylıklarını açıkladı. En sürpriz isim, İrfan Erol oldu. İzmir Ticaret Odası Meclisi eski Başkan Yardımcısı İrfan Erol da DEVA’dan aday adayı oldu. İrfan Erol, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBETON ile başlattığı kentsel dönüşüm hamlesinde Uzundere Kooperatifi’nin başkanlığını yapmıştı.