GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mayıs 2021 Cumartesi 14:26

DEVA'dan Torbalı'ya jet atama!

Deva Partisi Torbalı İlçe Başkanlığına Serdar Havsut atandı.

Torbalı'daki seçimde CHP adayına destek vereceğini açıklayan ancak seçimin ardından istifa ederek AK Parti'ye geçen DEVA Torbalı İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi İlknur Demirtaş'ın yerine jet atama gerçekleştirildi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir Torbalı İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden İlknur Demirtaş’ın yerine Serdar Havsut atandı.

Serdar Havsut Kimdir?

1982 yılı Sivas Divriği doğumlu olan Havsut, 2004 -2014 yılları arasında Ankara’da gayrimenkul ve inşaat sektöründe çalıştı.  2014 yılından bu yana da Torbalı'da plastik geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren Havsut,  evli ve iki çocuk babası

-TORBALI SEÇİMİ SONRASI İKİNCİ TRANSFER: İSTİFA ETTİ, AK PARTİ'YE GEÇTİ!


ÖSEN'DEN İSTİFA YORUMU

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İlknur Demirtaş'ın, ilke kararına uymayıp seçimde AK Parti'nin adayına oy vermesi ve son olarak istifasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. DEVA Partisi'nin yen bir parti olduğunu, yeni bir siyasi ekolü temsil ettiğini belirten Başkan Ösen, "Kendisi için hayırlı olsun. Aslında söylenecek fazla bir söz yok. DEVA, siyasette yeni bir ekoldür. Siyasetin etik değerler üzerinden yapılmasını istiyoruz, kirlilik olmasın istiyoruz. Fakat eski siyasi reflekslerini devam ettirenlerin, bizim ilkelerimize uyması tabii ki pek kolay olmuyor. Bizim kendi ilke ve prensiplerimizden kuşkumuz yok. Biz, kendi doğrularımızla yolumuza devam edeceğiz. Oyumuzun, aldığımız ortak karara göre, halkın iradesinin seçtiği merhum başkanın CHP'li olması nedeniyle CHP adayına olacağını söylemiştik. Ben partime kefilim, oyun sahibi meclis üyesine kefil olmam mümkün değil. Bu nedenle herhangi bir mahcubiyet yaşamıyorum. Dediğim gibi ben ancak partime kefil olabilirim. Bizim için etik değerler, her zaman her şeyin önündedir" dedi.