GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Nisan 2017 Pazar 10:05

Dev yarışma öncesi Mersin, İzmir’e meydan okudu!

Şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için doğan European Cycling Challenge'da Avrupa şehirleri birbiriyle yarışıyor. Yarışmaya Türkiye'den sadece İzmir ve Mersin katılırken iki şehir arasında şimdiden tatlı bir rekabet meydana geldi.

EGEDESONSÖZ - 2012 yılından bu yana her yıl düzenli olarak yapılan ve şehir içi ulaşımda bisikleti yaygınlaştırmak için belediyeleri ve bireyler cesaretlendirmeyi amaçlayan uluslararası European Cycling Challenge yarışması 1-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yarışmaya Avrupa’dan bir çok şehir yer alırken Türkiye’den İzmir ve Mersin katılıyor. Yarışma öncesi Mersin Büyükşehir Belediyesi, kurumsal sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çekici bir paylaşım yaptı. İzmir’e meydan okuduklarını belirten paylaşımda “Avrupa Bisiklet Yarışmasında İzmir'e meydan okuyoruz!1-31 Mayıs arasında bisikletini al kapışmaya katıl şampiyon ol.” denildi.

‘İZMİR’E PEDAL ÇEVİRİRİZ’
Paylaşıma İzmir Büyükşehir Belediyesi kurumsal hesabından anında karşılık verildi. İzmir Büyükşehir, “İyi olan kazansın. Yardıma ihtiyacınız olursa buradayız :)” denilirken Mersin Büyükşehir Belediyesi hesabından “bizde sizlere başarılar diliyoruz. Yardıma ihtiyacınız olduğunda belirtmeniz yeter gerekirse birazda İzmir'e pedal çeviririz” denildi.