GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Ekim 2016 Çarşamba 12:36

Dev holdingden Karşıyaka’daki maden için yeni hamle: Ruhsatı FETÖ iptal etti!

Metro Holding, ruhsatı iptal edilen Karşıyaka’daki altın madeni için yeniden harekete geçti. KAP açıklamasında ruhsatın FETÖ üyesi yargı mensupları tarafından iptal edildiği bildirildi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Metro Holding, ruhsatı iptal edilen Karşıyaka’daki altın madeni için yeniden harekete geçti. 

Metro Ticari Ve Mali Yatırımlar Holding AŞ’nin sahibi Galip Öztürk, resmi açıklamayla ruhsat iptali kararının FETÖ üyesi yargı mensupları tarafından alındığını bildirerek yeniden değerlendirme talep etti.

‘ALTIN’ DEĞERİNDEKİ RUHSATI YARGI FRENİ
Holdingin Karşıyaka Yamanlar Dağı etekleri Arapdağı Bölgesi Altıntepe Mevkii'nde altın madeni işletmesi için 'Metro Altın İşletmeciliği Sanayii ve Ticaret A.Ş' tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve kapanan İl Özel İdaresi’nden aldığı ruhsat, ülke ve kent gündeminde uzun tartışmalara neden olmuştu.

Alınan ruhsat izni sonrasında İzmir’de, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Barosu’nun ayrı ayrı ayrı davalar açarak ruhsatın iptalini istemişti. 3 yıllık yargı sürecinin ardından Metro Holding’in maden ruhsatı için iptal kararı çıkmıştı.

DAVA SONRASI MADEN HAMLESİ
Ruhsat iptali ile birlikte geçen sürecin ardından Karadenizli iş adamı Öztürk hakkında terör örgütü kurmak ve destek olmak suçundan soruşturma açılmıştı. Öztürk, FETÖ mensubu emniyet ve yargı mensupları tarafından organize edildiği iddia edilen davadan beraat etmesi üzerine İzmir’deki madenler için yeniden çalışmalara başladı.

RUHSAT İPTALİNİ FETÖ VERDİ
Holding, bugün Kamu Aydınlanma Platformu’na (KAP) Karşıyaka’da iptal edilen ruhsatın geri alınması için açıklamada bulundu. Firma, İzmir’den açılan davalarla ilgili kararın FETÖ üyesi yargı mensupları tarafından kasıtlı olarak verildiği gerekçesiyle iptalin kaldırılması talebinde bulundu.

HAKSIZ VE KASITLI İPTAL
Açıklamada, “Yüzde 100′ üne sahip olduğumuz Metro Maden Pazarlama Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’ nin bağlı ortaklığı olan Metro Altın İşletmeciliği San.Ve Tic. A.Ş.’ nin almış olduğu Yönetim Kurulu Kararı çerçevesinde sahibi olduğu İzmir ili, Karşıyaka İlçesindeki Altın Madenine İlişkin IR 7805 numaralı Maden Arama ve İşletme Ruhsatının FETÖ/ PDY Örgütü tarafından iptali sebebiyle, haksız ve kasıtlı olarak verilen ruhsat iptali kararının yeniden değerlendirilmesi, yenilenmesi amacıyla hukuki sürecin başlatılmasına karar verilmiştir“ ifadelerine yer verildi.

AÇIKLAMA BORSADA TAVAN YAPTIRDI
KAP’a yapılan açıklamanın ardından holdingin hisseleri tavan yaptı. Metro Holding hisseleri, açıklamanın ardından kısa süre içinde yüzde 11'in üzerinde yükseldi. Karşıyaka’daki madenin iptal edilen ruhsatının yeniden değerlendirilmesi talebi, son haftalarda hareketli günler geçiren hissede yükseliş yüzde 20'ye kadar ulaştı.

KOZA MADENİNE TALİP OLMUŞTU
Metro Holding, son dönemde İzmir’deki maden arama ve işleme faaliyetlerine hız katmıştı.  Firma, 15 Temmuz girişimi sonrası FETÖ operasyonları kapsamında el konularak kayyum atanan Koza İpek Holding’in Bergama’daki Koza Altın Madenine TMSF’den alınması için talip olmuştu.