GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Ekim 2016 Perşembe 12:15

Dev holding İzmir'de maden arayacak!

Maden ve enerji yatırımlarının son dönemde arttığı İzmir için Eczacıbaşı Holding kolları sıvadı. Holding, Bergama’da sondajlarla maden arayacak.
Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Eczacıbaşı Holding Bergama’da maden arayacak. 

Bölgede maden ve sondaj arama için Eczacıbaşı Holding bünyesindeki  seramik fabrikalarına hammadde temini amacı kurulan Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler Sanayi A.Ş. proje hazırladı. 

Türkiye'nin önde gelen endüstriyel mineral ve metalik maden üretici ve ihracatçılarından olan Esan, Türkiye ve Avrupa piyasasındaki faaliyetlerine hız katarak İtalya ve Portekiz’de maden arama faaliyetlerine başlamıştı. 
Eczacıbaşı Holding’in CEO’su Erdal Karamercan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Esan, son dönemde enerji yatırımlarında artış yaşanan İzmir’e girme kararı alarak çalışmalara başladı. 

BERGAMA’DA 94 SONDAJ 
Firma tarafından hazırlanan projeyle Bergama’da maden aramaya başlayacak. Bölgede açılacak toplam 94 sondaj ile maden tespit edilecek. Maden bulunması halinde madenin işlenmesi ve çıkarılması için tesis kurulacak. Firma sondaj arama projesi için 940 bin TL harcayacak. 

Hazırlanan maden arama projesi için İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu ve ÇED süreci başlatıldı.