GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Haziran 2022 Cumartesi 14:56

DEÜ'nün araştırma merkezi faaliyete geçti!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) fen ve mühendislik alanlarındaki ileri düzey araştırmalara ev sahipliği yapacak Merkezi Araştırma Laboratuvarı, faaliyete başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen DEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde hizmete alınan Merkezi Araştırma Laboratuvarı, yaklaşık 30 milyon lira yatırımla Tınaztepe Yerleşkesi'nde kuruldu.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, laboratuvarın yeni teknoloji ve ürünlerin geliştirilmesine olanak sağlayacağını, lisansüstü çalışmaların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, girişimciler ve sanayi sektöründen gelen Ar-Ge taleplerine yanıt verebileceğini aktardı.

Çoklu örnek hazırlama sistemleri, ileri teknoloji taramalı optik karakterizasyon ve görüntüleme sistemlerinin bulunduğu laboratuvarda petrokimya, ilaç, biyokimya, kimya, çevre, yenilenebilir enerji ve adli bilimler alanlarında yürütülen araştırmalar için üstün hassasiyette ölçümler yapılabileceği ifade edildi.